reklam
reklam
reklam
reklam

Zelzelede enkazdan kurtulan Emre, protez bacaklarıyla hayata tutundu

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
zelzelede-enkazdan-kurtulan-emre-protez-bacaklariyla-hayata-tutundu-0-jRpHIJu2.jpg

zelzelede-enkazdan-kurtulan-emre-protez-bacaklariyla-hayata-tutundu-1-hel7u5Ln.jpg

Kahramanmaraş merkezli zelzelelere Hatay’da yakalanan ve Defne ilçesindeki enkazın altından iki gün sonra kurtarılan Emre Yüksek, tedavi sürecinde iki bacağını kaybetti. Hayatına protez bacak eşliğinde devam eden Yüksek, yeni bir adım atarak Parıltı Yüksek ile evlendi ve çocuk sahibi oldu.

zelzelede-enkazdan-kurtulan-emre-protez-bacaklariyla-hayata-tutundu-2-3PKenTR2.jpg

“MUTLU BİR BİÇİMDE YAŞAYACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORDUM”

Emre Yüksek, sarsıntı sürecinde önemli derecede güç günler yaşadığını söz ederken, zelzeleye yakalandığı vakti ve devamını şöyle anlatıyor:

“Ankara’da bir hastanede sağ sol diz altı iki bacağım kesilmişti. Hayırseverlerimizin dayanağıyla birlikte yeni protezlerime kavuştum. Allah onlardan da razı olsun. Onlara da buradan çok teşekkür ederim. Her 6 Şubat geldiğinde hüzünler içerisindeyiz ve memleket sevdamız var. Sarsıntıdan sonrasında evlendim ve bir çocuğum oldu. Kendileriyle birlikte konteyner da yaşıyorum. Ailemle birlikte memnunum ve yaşantıma devam ediyorum. Memnun bir formda yaşayacağımı düşünmüyordum ister istemez enkazın altındaki psikolojiye doğal ki çok makus oluyor. Fakat daha sonrasında birisi bana gelip dese ki evleneceksin, bir çocuğun olacak, keyifli bir formda ömrüne devam edeceksin deseydi buna biraz güç karar verirdim. Zira o enkazın altında yaşadığım durumlar ve sıkıştığım vakitler hiçbir vakit aklımdan gitmiyor.”

zelzelede-enkazdan-kurtulan-emre-protez-bacaklariyla-hayata-tutundu-3-J5Ck931X.jpg

“EŞİM HER VAKİT YANIMDAYDI”

Protezleriyle ayağa kalkan Emre, çocuğunu kucağına alıp eşiyle el ele yürümenin memnunluğunu yaşıyor. Eşiyle tanıştığı vakit ruhsal kahırlarının olduğunu ve o periyot eşinin her vakit yanında durduğunu belirten Yüksek, devam ediyor:

“Kendisiyle birlikte bir hayat kurmaya karar verdik, evlendik ve şu anda hala yanımda durmaya devam ediyor. Her 6 Şubat günü geldiğinde hangi tarih hangi yıl olursa olsun o an ayaklarımın gitmesi, enkazda sıkışmamı ve ben dışarıyı göremiyordum. Antakya’nın durumunu hastanedeyken telefon da izledim. Bu türlü bir durumun acısı unutulamaz ve birçok kişinin üzerinde birçok vatandaşımızın, ağabeylerimin, kardeşlerimin üzerinde çok büyük bir tesir bıraktı. Bu sebepten ötürü hangi yıl olursa olsun 6 Şubat günü unutulamayacak bir tarih oldu. Protezle şu an yürüyebiliyorum, arabayı da rahat rahat kullanabiliyorum. Otomobil manuel yahut otomatik olsun, protezlerim çok büyük bir rahatlığı oldu. Bu sebepten ötürü bütün herkese tekrar teşekkür ediyorum. Çocuğumu kucağıma alıp da yürüyebiliyorum. Eşimle el ele tutuşup parkta da yürüyebiliyorum. Bu sebep ötürü nitekim çok rahatım ve tekrardan çok teşekkür ediyorum.”

NTV

The post Zelzelede enkazdan kurtulan Emre, protez bacaklarıyla hayata tutundu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri