H
hepsigundem
Guest
Son günlerde YouTube Shorts izlerken “beğenmeme” (dislike) butonunun yerinde yeller estiğini fark ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Google, platformdaki olumsuz geri bildirim sistemini kökten değiştirecek yeni bir test sürecini başlattı. Bu değişiklik, izleme tecrübenizi kişiselleştirmeyi hedeflese de kimi kullanıcıları şimdiden kızdırmış durumda.
Beğenmeme Butonu Artık “Gizli” Olabilir
YouTube’un takviye forumlarında paylaşılan bilgilere nazaran şirket, Shorts görüntülerindeki “dislike” butonunun hem pozisyonunu hem de isimlendirmesini tekrar tasarlıyor. İşte bu yeni deneyin ayrıntıları ve karşınıza çıkabilecek değişiklikler.
Eğer test kümesine dahil edildiyseniz, alışık olduğunuz baş parmağı aşağı dönük butonun ana ekrandan kaldırıldığını görebilirsiniz. Google, birtakım kullanıcılar için bu butonu sağ üst köşedeki üç noktalı “diğer seçenekler” menüsünün içine taşıdı. İşin enteresan yanı, “beğen” butonu tüm ihtişamıyla ana ekranda durmaya devam ederken, olumsuz reaksiyon vermek için artık ekstra bir süreç yapmanız gerekiyor.
Google yalnızca butonun yerini değiştirmekle kalmıyor, manasını da sorguluyor. Yapılan testlerde kimi kullanıcılar menüde şu iki farklı seçeneği bir ortada görüyor:
- Dislike (Beğenmedim)
- Not Interested (İlgilenmiyorum)
Diğer bir test kümesinde ise bu iki seçenek birleştirilerek, klasik beğenmeme ikonuyla birlikte direkt “İlgilenmiyorum” sözü kullanılıyor. Google’a nazaran izleyiciler bu iki terimi aslında birbirinin yerine kullanıyor. Şirket, bu değişiklikle algoritmanın sizi nelerin rahatsız ettiğini yahut nelerin ilginizi çekmediğini daha düzgün anlamasını sağlamayı umuyor.
YouTube’un geçmişte görüntü altındaki beğenmeme sayılarını gizlemesi büyük bir tartışma yaratmıştı. Artık butonun büsbütün menülerin ardına saklanması, kullanıcılar tarafından “içerik kalitesini ölçmeyi zorlaştıran bir hamle” olarak yorumlanıyor.
Google, bu deneyin bir modülü olan kullanıcılara, seçeneklerden birini seçtikten sonra doldurabilecekleri isteğe bağlı bir anket sunuyor. Şayet bu yeni arayüzden şad değilseniz yahut butonu bulmakta zorlanıyorsanız, YouTube uygulaması üzerinden direkt geri bildirim göndererek sesinizi duyurabilirsiniz.
Shiftdelete
The post YouTube Shorts’ta “Dislike” Butonu Nereye Kayboldu? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...