reklam
reklam
reklam
reklam

YÖK ve MEB’in öğretmen istihdamı çelişkisi: Eğitim bilimlerinde bu kadar yeterliysek akademi dayatması ne diye?

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
yok-ve-mebin-ogretmen-istihdami-celiskisi-egitim-bilimlerinde-bu-kadar-yeterliysek-akademi-dayatmasi-ne-IOFRzqre.jpg

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünya üniversite sıralamalarını açıkladı. Alan bazlı üniversite sıralamalarında, eğitim bilimleri alanında Türkiye; birinci bine 44 üniversite sokarken, birinci 500’de 7, birinci 300’de ise 3 üniversite ile yerini aldı. Türkiye, bu sonuca nazaran kelam konusu alanda Avrupa’da üçüncü, dünyada ise dördüncü sırada konumlandı.

yok-ve-mebin-ogretmen-istihdami-celiskisi-egitim-bilimlerinde-bu-kadar-yeterliysek-akademi-dayatmasi-ne-qKaIOB7i.jpg

Sonuçları değerlendiren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Erol Özvar eğitim bilimleri alanında Türkiye’nin ulaştığı ‘güçlü ve istikrarlı performans’tan kelam etti. Akıllara ise eğitim bilimleri alanında bu türlü bir muvaffakiyet varsa Ulusal Eğitim Akademilerine neden gereksinim duyuluyor? sorusu geldi.

ÖĞRETMEN İSTİHDAMINDA ÇELİŞKİ

Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile YÖK ortasındaki çelişkiyi ortaya koyuyor. Özvar, eğitim bilimleri alanında gelen muvaffakiyetin ‘uzun yıllara yayılan akademik birikimin, dengeli araştırma gündemlerinin, alan içi iş birliklerinin ve pek çok kurumsal-akademik ögenin ahenk içinde işlediğini gösterdiğini’ tabir ediyor. Eğitim fakültelerini işlevsizleştiren, muhalefet ve eğitim sendikalarının ‘iktidara yakın memur yetiştirme’ projesi olarak gördüğü Ulusal Eğitim Akademisi ısrarında dayatan MEB’e nazaran ise Türkiye’deki üniversiteler düzgün öğretmen yetiştiremiyor.

Cumhuriyet

The post YÖK ve MEB’in öğretmen istihdamı çelişkisi: Eğitim bilimlerinde bu kadar yeterliysek akademi dayatması ne diye? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri