- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Yıllardır Yaptığım Yumuşacık Mesken Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram un
- 400–430 ml süt (kontrollü ekleyelim)
- 1 paket instant maya ( 700 gram a kaldırıyor )
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Yıllardır Yaptığım Yumuşacık Mesken Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alalım.
- Maya, şeker, tuz ve sıvı yağı ekleyelim.
- Sütü denetimli biçimde ekleyerek yoğuralım.
- Yoğurma sırasında hamuru gözlemleyelim.
- Hamur toparlanmazsa 3–4 tepeleme yemek kaşığı un ek edebiliriz.
- Hamur ele hafif yapışan, yumuşak bir kıvam aldığında yoğurma kafidir.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
- İlk mayalanmasını tamamlayan hamurun havasını alalım.
- Hamurun tamamını kalıba koymadım. Bir kısmını ayırıp küçük ekmekler (tombikler) yaptım. 🥰.
- Kalan hamuru baton kalıba yerleştirip üzerini kapatalım. Yaklaşık 20–30 dakika yavaşça kabarana kadar dinlendirdim. Müddet ortam sıcaklığına nazaran değişebilir.
- Baton ekmeğin üzerine kesikler atalım. Yarım yemek kaşığı yoğurt + yarım yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp fırça ile sürelim.
- Susam ve çörek otu serptim. Fırını 180°c evvelden ısıttım. Ön ısıtma sırasında fırına küçük bir kapta su koydum, pişirme boyunca da fırında kaldı.
- Ekmeği üzeri güzelce kızarana kadar pişirdim. Fırından çıkınca kalıptan alıp tel rafta dinlendirdim.
- Aynı hamurdan ayırarak küçük ekmekler de hazırlayabilirsiniz. Formu ne olursa olsun sonuç tıpkı oluyor.
- Un markasına ve ortam koşullarına nazaran sıvı ölçüsü değişebilir. Hamurun kıvamını gözlemleyerek yoğurmanızı öneririm.
- Ekmek fırındayken konut yavaş yavaş sıcacık bir fırına dönüşüyor, mis üzere koku her yeri sarıyor 🏡🥖💛.
Yıllardır Yaptığım Yumuşacık Konut Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Yıllardır Yaptığım Yumuşacık Mesken Ekmeği first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...