H
hepsigundem
Guest
Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nce okul yöneticilerinin olduğu bağlantı kanallarına mesaj gönderilerek, öğretim izlencesinde yer almadığı gerekçesiyle okullarda yılbaşı ve Noel’e ait aktifliklerin düzenlenmemesi istendi. Birebir mesajda okullardaki tüm çalışmaların ulusal, kültürel ve eğitbilimsel (pedagoji) bedeller ile öğretim izlencesi kapsamında yapılması bildirildi. Buna rağmen vilayet ulusal eğitim müdürlüğünün kendisine bağlı bir imam hatip lisesinde “6 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın evlilik programı vermesini görmezden geldiği ortaya çıktı.
AGD TAKVİYESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİYORLAR
Vakıf tarafından düzenlenen genç evlilik ve takviye izlencesi olan “Bir Ömür Okulu”nun birinci ders halkası Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Temsilciliği’nin de katkısıyla İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yarın başlatılacak ve 9 Ocak’a kadar sürecek. İzlence kapsamında; “Evliliğin temeli: İman”, “Evlilikte erkek ve bayanın rolleri”, “Ailede iletişim” ve “Evlilikte huzuru korumak” başlıklarıyla 4 ders gösterilecek. Kelam konusu gerici izlenceyle 18 ila 35 yaş ortasındaki gençler hedeflenirken, derslere tertipli iştirak sağlayan 3 bireye mobilya takviyesi sağlanacağı vaad edildi. Dersler ise lisesinin konferans salonunda akşam saatlerinde verilecek.
Cumhuriyet
The post Yılbaşı etkinliklerini yasaklayan vilayet ulusal eğitim, gerici Yıldız’ın ‘aile etkinliğini’ görmezden geldi: ‘6 yaşındaki kız çocuğu’ evlenebilir demişti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...