- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
1880 yılında Elazığ’da mütevazı adımlarla başlayan seyahatini bugün 80’den fazla ülkeye ihracat yapan devasa bir teknoloji gücüne dönüştüren Sarsılmaz, Düzce’deki entegre üretim tesisinde savunma basınıyla bir ortaya geldi. Şirket, SAHA EXPO 2026’da yalnızca silah sistemlerini değil; robotik platformlardan mühimmata, uzaktan komutalı sistemlerden otonom yazılımlara kadar uzanan “uçtan uca savunma ekosistemini” sergilemeye hazırlanıyor.
Klasik üretici kimliğinin çok ötesine geçerek kendini çağdaş harp alanının muhtaçlıklarını öngören bir teknoloji şirketi olarak konumlandıran Sarsılmaz, yaklaşan SAHA EXPO 2026 öncesi Avrupa’nın en büyük silah üretim merkezi olan Düzce’deki tesislerinin kapılarını araladı.
120 bin metrekarelik devasa alana kurulu tesislerde gerçekleştirilen basın çeşidinde, şirketin Ar-Ge merkezleri, yüksek hassasiyetli üretim altyapısı, kalite denetim süreçleri ve en değerlisi küme şirketleriyle oluşturduğu entegrasyon kabiliyeti yerinde incelendi.
Sarsılmaz Yönetim Kurulu Lideri Latif Aral Aliş, yaklaşık 150 yıla ulaşan bu esaslı geçmişi günümüz teknolojileriyle nasıl harmanladıklarını şu sözlerle özetliyor: “Biz sadece değişen gereksinimlere ahenk sağlayan bir şirket olmadık; bu muhtaçlıkları öngören, teknolojiyle yanıt veren ve savunma endüstrisinin dönüşümüne katkı sağlayan bir yapı inşa ettik. Maksadımız net: Türk mühendisliğini küresel ölçekte daha güçlü bir pozisyona taşımak.”
Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı ve BEST Defence Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akalın ise çağdaş muharebe alanında muvaffakiyetin artık tekil eserlerden geçmediğinin altını çiziyor. Akalın’a nazaran bugünün gereksinimleri, güzel tasarlanmış tek bir eserle karşılanamayacak kadar karmaşık. Başarıyı platform, sensör, yazılım, mühimmat ve silah sistemlerinin birlikte çalıştığı bütüncül yapılar belirliyor. İşte bu nedenle şirket; BEST Defence, LA2 Dynamics, TR Mekatronik, BPS ve ÜNİMETAL üzere küme şirketleriyle omuz omuza vererek entegre bir savunma ekosistemi vizyonu sunuyor.
SAHA EXPO 2026’da Sahne Alacak Entegre Teknoloji Ürünleri
Basın tipi kapsamında üretim bandından sonuncu sistem mimarisine kadar tüm etaplarıyla tanıtılan ve Sarsılmaz’ın uçtan uca savunma mimarisinin modülleri olarak SAHA EXPO 2026’da öne çıkacak yenilikçi sistemler şu formda sıralanıyor:
Odağında savunma, genlerinde teknoloji olan Sarsılmaz, alt şirketleriyle birlikte oluşturduğu bu devasa yapı ile Türkiye’nin savunma endüstrisindeki gücünü SAHA EXPO 2026 arenasında tüm dünyaya kanıtlamaya hazırlanıyor.
Shiftdelete
The post Yerli ve Ulusal Dron Avcısı Dron Killer ve Sarbot Tanıtıldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
Klasik üretici kimliğinin çok ötesine geçerek kendini çağdaş harp alanının muhtaçlıklarını öngören bir teknoloji şirketi olarak konumlandıran Sarsılmaz, yaklaşan SAHA EXPO 2026 öncesi Avrupa’nın en büyük silah üretim merkezi olan Düzce’deki tesislerinin kapılarını araladı.
120 bin metrekarelik devasa alana kurulu tesislerde gerçekleştirilen basın çeşidinde, şirketin Ar-Ge merkezleri, yüksek hassasiyetli üretim altyapısı, kalite denetim süreçleri ve en değerlisi küme şirketleriyle oluşturduğu entegrasyon kabiliyeti yerinde incelendi.
Sarsılmaz Yönetim Kurulu Lideri Latif Aral Aliş, yaklaşık 150 yıla ulaşan bu esaslı geçmişi günümüz teknolojileriyle nasıl harmanladıklarını şu sözlerle özetliyor: “Biz sadece değişen gereksinimlere ahenk sağlayan bir şirket olmadık; bu muhtaçlıkları öngören, teknolojiyle yanıt veren ve savunma endüstrisinin dönüşümüne katkı sağlayan bir yapı inşa ettik. Maksadımız net: Türk mühendisliğini küresel ölçekte daha güçlü bir pozisyona taşımak.”
Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı ve BEST Defence Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akalın ise çağdaş muharebe alanında muvaffakiyetin artık tekil eserlerden geçmediğinin altını çiziyor. Akalın’a nazaran bugünün gereksinimleri, güzel tasarlanmış tek bir eserle karşılanamayacak kadar karmaşık. Başarıyı platform, sensör, yazılım, mühimmat ve silah sistemlerinin birlikte çalıştığı bütüncül yapılar belirliyor. İşte bu nedenle şirket; BEST Defence, LA2 Dynamics, TR Mekatronik, BPS ve ÜNİMETAL üzere küme şirketleriyle omuz omuza vererek entegre bir savunma ekosistemi vizyonu sunuyor.
SAHA EXPO 2026’da Sahne Alacak Entegre Teknoloji Ürünleri
Basın tipi kapsamında üretim bandından sonuncu sistem mimarisine kadar tüm etaplarıyla tanıtılan ve Sarsılmaz’ın uçtan uca savunma mimarisinin modülleri olarak SAHA EXPO 2026’da öne çıkacak yenilikçi sistemler şu formda sıralanıyor:
SAR9 SP Special (Özel Kuvvetler Standardı): Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın alandan elde ettiği gerçek kullanım geri bildirimleriyle geliştirilen SAR9 serisinin en ileri versiyonudur. 9×19 mm kalibreye ve yarı otomatik yapıya sahip olan tabanca, yüksek namlu çıkış suratı, optimize edilmiş namlusu ve gelişmiş nişan sınırıyla kritik anlarda üstün isabet avantajı sunuyor. İstikrarlı tetik karakteristiği, çok katmanlı emniyet sistemi ve farklı şarjör kapasitesi seçenekleriyle operasyonel esnekliği en üst seviyeye çıkarıyor.
SAR Drone Killer: Asimetrik tehditlerin başında gelen insansız hava araçlarına karşı geliştirilen, radarlı platformlarla uyumlu dron avcısıdır. 12 GA kalibre ve 76 mm fişek yatağına sahip gaz geri beslemeli bu yarı otomatik tüfek, 7+1 fişek kapasitesiyle 28-50 gr ortası mühimmatları ateşleyebiliyor. 47, 61 ve 71 cm namlu seçenekleri, 5 konumlu teleskobik katlanabilir dipçiği, geri tepme sönümleyicisi, ayarlanabilir yanaklığı ve fiber optik dayanaklı nişangahıyla dar alanlarda yüksek hareket ve isabet imkanı tanıyor. Üzerindeki Picatinny raylar taktik aksesuar entegrasyonuna tam ahenk sağlıyor.
SAR 556 MT (Hafif Makineli Tüfek): Türkiye’nin gereksinimleri doğrultusunda büsbütün yerli ve ulusal mühendislikle tasarlanan SAR 556 MT, -42°C ile +71°C üzere akılalmaz sıcaklık aralıklarında kesintisiz vazife yapabiliyor. En az 50.000 atım ömürlü gövdesi ve Süratli Değiştirilebilir Namlu (QCB) özelliğiyle dikkat çeken silah; 300 ile 1000 metre ortası gayeler için 8 kademeli mekanik nişangaha sahip. Hidrolik buffer sistemiyle geri tepmesi minimuma indirilen tüfek, 5 kademeli dipçik ve 6 farklı yükseklik sunan yanaklık sistemiyle ergonomiyi tepeye taşıyor. Sırf mayonlu (SAR 556 MT-T) ve hem şarjörlü hem mayonlu besleme seçenekleriyle iki başka model sunuyor.
Yeni Kuşak SARBOT (LA2 Dynamics): Türkiye’nin birinci silahlı robotunun en yeni versiyonu. İnsan hayatını riske atmadan keşif, gözetleme ve silahlı müdahale yapabilen otonom platform; 15 kg yararlı yük kapasitesi, 80 dakika misyon mühleti ve hot-swap (çalışırken değiştirilebilir) batarya sistemiyle geliyor. 220 mm mahzur aşabilen ve 30 derece eğim tırmanabilen robot, LIDAR ve SLAM tabanlı navigasyonu sayesinde GPS sinyali olmayan ortamlarda bile yüksek doğrulukla konumlanabiliyor. Yapay zeka takviyeli maksat tanıma, Heat + Zoom optik sistem, stabilize atış platformu ve acil stop üzere güvenlik katmanlarıyla donatılmış durumda.
Gizlenebilir 7.62 mm UKSS (BEST Defence): Düşük görünürlük ve süratli tepki gerektiren vazifeler için özel tasarlandı. İstenildiğinde 5.56 mm entegrasyonuna da imkan tanıyan bu uzaktan komutalı silah sistemi, sivil araçlara ahengi ve sabit tesislerde sunduğu “silahsız” görünüm sayesinde düşük provokasyon riski taşıyor. Muhtaçlık anında süratle etkin hale gelebilmesi, sistemin en büyük taktik avantajını oluşturuyor.
20 MM 6 Namlulu Top (TR Mekatronik): Sarsılmaz ile TUSAŞ iştirakinin gurur tablosu. Dizayndan üretime kadar büsbütün yerli imkanlarla, hatta elektronik ekipmanlarında bile ihracat kısıtlamasına takılmayacak bileşenler tercih edilerek geliştirildi. %95’in üzerinde yerlilik oranına sahip bu Gatling biçimi top, T129 ATAK helikopterlerinde de muvaffakiyetle ihraç edilen 3 namlulu versiyonun mühendislik birikimi üzerine inşa edildi.
Odağında savunma, genlerinde teknoloji olan Sarsılmaz, alt şirketleriyle birlikte oluşturduğu bu devasa yapı ile Türkiye’nin savunma endüstrisindeki gücünü SAHA EXPO 2026 arenasında tüm dünyaya kanıtlamaya hazırlanıyor.
Shiftdelete
The post Yerli ve Ulusal Dron Avcısı Dron Killer ve Sarbot Tanıtıldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...