- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Ardahan Damal’a bağlı Burmadere Köyü Muhtarı Şahismail Güyük, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın cemevlerini Kültür Bakanlığı’na bağlanmasına yönelik tenkitlerinin akabinde 10 yıl evvel yaptığı toplumsal medya paylaşımları münasebet gösterilerek 26 Kasım 2024’te vazifeden alındı.
Güyük hakkında “örgüt propagandası yapmak” teziyle açılan davada 1 yıl 3 ay mahpus cezası verilirken kontrollü özgürlük uygulanmasına karar verildi. Misyonuna iade edilmek için Kars Yönetim Mahkemesi’ne başvuran Güyük’ün talebi reddedildi. Mahkeme ayrıyeten istinaf süreci sonuçlanmadan 30 bin liralık avukatlık fiyatının ödenmesine hükmetti.
Güyük, “Borç bularak ödedik. Hem misyondan alındım hem ceza aldım hem de ekonomik olarak cezalandırıldım” dedi. Yargılamanın görünürde toplumsal medya paylaşımları üzerinden yürütüldüğünü savunan Güyük, “Özünde Alevilikle ilgili tenkitlerim nedeniyle gaye alındım” tabirlerini kullandı.
Cumhuriyet
The post Yerine kayyım atanan muhtara bu defa para cezası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...