reklam
reklam
reklam
reklam

Yeni Venezuela başkanından “geçmişteki yanılgıları düzeltme” kelamı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ABD özel kuvvetlerinin 3 Ocak’ta başşehir Karakas’a düzenlediği operasyonla Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun New York’a kaçırılmasının akabinde Venezuela’da başlayan “değişim” devam ediyor.

Kamu emekçileri maaş artışı talebiyle sokağa dökülürken, süreksiz olarak Maduro’nun koltuğuna oturan eski yardımcısı Delcy Rodriguez Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te çeşitli kesimlerden temsilcilerle bir ortaya geldi.

Rodriguez, geçmiş idarelere atıf yaparak “Aynı vakitte geçmişteki yanlışlarımızı düzeltmemizi istiyorum, onları kabul ediyoruz, düzeltme kelamı veriyoruz ve tekrar etmememizi rica ediyorum.” tabirini kullandı.

Venezuela’nın iktisadını güçlendirmek için var güçleriyle çalıştıklarını lisana getiren Geçici Devlet Başkanı Rodriguez “Ekonomik ablukayla geçen bir on yıldan geliyoruz lakin kendi uğraşımızla büyümeyi, istikrarı ve kademeli bir güzelleşmeyi başardık.” diye konuştu.

Rodriguez, 1 Mayıs’ta maaşlarda düzenlemeye gideceklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “1 Mayıs’ta bir artış yapacağımızı duyuruyorum. Belirttiğimiz üzere bu, sorumlu bir artış olacak. Tıpkı vakitte yakın gelecekte, Venezuela maaş iyileştirmelerinin ve çalışan gelirlerinin sürdürülebilirliğini sağlayacak daha fazla kaynağa sahip epeyce, bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.”

Ülkedeki kaynakların Venezuela halkının refahı için kullanılacağını kaydeden Rodriguez, “Birlik içinde çalışarak yolumuza devam ediyoruz. Bugün çalışma hayatı, devletin çağdaşlaşması, üretim ve toplumsal müdafaa alanlarında yeni adımlar atıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

GÖSTERİYE POLİS MÜDAHALESİ

Öte yandan başşehir Karakas’ta kamu emekçileri, maaş artışı talebiyle yürüyüş düzenledi. Göstericilerin Miraflores Sarayı’na ilerleyişi güvenlik güçlerinin oluşturduğu barikatlarla engellendi. Polis ile göstericiler ortasında vakit zaman arbede yaşanırken yürüyüş hedeflenen noktaya ulaşamadı.

NTV

The post Yeni Venezuela başkanından “geçmişteki yanılgıları düzeltme” kelamı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri