reklam
reklam
reklam
reklam

Yeni BWM i3 Tanıtım Öncesi Sızdı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
yeni-bwm-i3-tanitim-oncesi-sizdi-0-GiMs6kN7.jpg

Otomotiv dünyasının kalbi bu hafta Münih’te atıyor lakin internetin suratı, planlanan resmi takvimleri altüst etmeye yetti. BMW’nin elektrikli araba vizyonunda yesyeni bir devrin kapılarını aralayacak olan ve merakla beklenen “Neue Klasse” platformunun birinci sedan temsilcisi yeni kuşak BMW i3, 18 Mart’taki resmi dünya prömiyerine saatler kala sızdırıldı.

Markanın ezkaza yayına aldığı tez edilen bir canlı yayın görseli ve kimi memleketler arası forumlar aracılığıyla süratle yayılan ekran imajları, önümüzdeki on yılın en kıymetli arabalarından birini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

BMW i3 Nasıl Olacak?

Otomotiv kulislerinde NA0 kasa koduyla bilinen ve üretimine 2026’nın Temmuz ayında başlanması planlanan yeni BMW i3, klâsik BMW tutkunlarını korkutmayan, fakat markanın fütüristik vizyonunu da cesurca yansıtan bir dizayna sahip. Aracın dış çizgileri, daha evvel tanıtılan Vision Neue Klasse konseptine hayli sadık kalmış. BMW’nin ikonikleşmiş böbrek ızgarası, bu modelle birlikte adeta yine icat ediliyor.

Artık klasik dikey bir ızgaradan çok, ön paneli yatay olarak uzunluktan boya kaplayan, aydınlatmalı ve yeni kuşak ince LED farları da tek bir bütünlük içinde harmanlayan dijital bir panele bakıyoruz. Uzun kaput, agresif çamurluklar, akıcı omuz çizgisi ve gövdeye büsbütün hemzemin tasarlanmış kapı kolları, arabanın aerodinamik pürüzsüzlüğünü vurgularken; C sütunundaki o meşhur Hofmeister kıvrımı mirasa hürmet duruşunda bulunuyor.

yeni-bwm-i3-tanitim-oncesi-sizdi-1-2dH7yArc.jpg

Arka kısımda ise ince ve geniş yapıya sahip LED stoplar, geçersiz bir difüzör eklentisi ve gövdeye entegre bagaj spoyleri araca hayli sportif bir duruş kazandırmış.

Yeni jenerasyon BMW i3’ün ömür alanı da en az dış tasarımı kadar tezli ve devrimsel nitelikte. Kapıları açtığınızda sizi direkt geleceğin kokpiti karşılıyor. Konsolun merkezinde, şoföre dönük olarak pozisyonlandırılmış ve havada süzülen hissiyatı veren büyük altıgen formda bir dokunmatik ekran yer alıyor.

Yeni iX3 modelinde de gördüğümüz dört kollu dikey direksiyon simidi ve ön camın alt kısmını uçtan uca kaplayan panoramik bilgi ekranı (Panoramic Vision), fizikî tuşların neredeyse büsbütün ortadan kalktığı bu minimalist iç yeri domine ediyor. Ayrıyeten son sızıntılara nazaran BMW, bu modelin gövde, şasi ve iç yerinde yüzde 30 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullanarak sürdürülebilirlik konusunda da sınıfında standartları belirlemeyi hedefliyor.

yeni-bwm-i3-tanitim-oncesi-sizdi-2-hWJAmRXB.jpg

Gelelim performans ve altyapı detaylarına… Neue Klasse platformunun getirdiği en büyük avantajlardan biri hiç elbet batarya ve şarj teknolojileri. Yeni BMW i3, 800 voltluk gelişmiş elektrik mimarisi üzerine inşa ediliyor. Bu sayede 400 kW’a kadar ultra süratli şarj takviyesi sunması beklenen araba, şarj istasyonlarında geçirilen süreyi minimuma indirecek.

Abisi iX3’te de kullanılması beklenen 108.7 kWh kapasiteli büyük batarya paketiyle yollara çıkacak olan yeni i3’ün, WLTP standartlarına nazaran yaklaşık 800 kilometre civarında devasa bir menzil sunacağı belirtiliyor. Bu bedel, elektrikli araçlardaki menzil kaygısını büsbütün tarih yapacak cinsten.

Yarın yapılacak resmi lansmanla birlikte aracın tüm teknik özelliklerinin, donanım paketlerinin ve üretim takviminin katılaşmasını bekliyoruz. Fakat şimdiden söyleyebiliriz ki; yeni BMW i3, yalnızca markanın değil, lüks elektrikli sedan pazarının kurallarını baştan yazmaya geliyor.

Shiftdelete

The post Yeni BWM i3 Tanıtım Öncesi Sızdı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri