reklam
reklam
reklam
reklam

Yasemin Minguzzi, Rojin Kabaiş’in Diyarbakır’daki mezarına gitti

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
İstanbul’da bıçaklı taarruzda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, Diyarbakır’da Gülistan Doku ve Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü. Minguzzi, daha sonra Kabaiş’in mezarına giderek dua etti.

İstanbul Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği bitpazarında uğradığı bıçaklı taarruz sonucu kaldırıldığı hastanede 9 Şubat 2025’te ömrünü yitiren Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, Diyarbakır’a geldi. Minguzzi, birinci olarak Tunceli’de 2020 yılında kaybolan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’yu ziyaret etti.

Ardından, Van’da 27 Eylül 2024’te kaybolduktan 18 gün sonra cansız vücudu bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü. Yasemin Minguzzi, Aygül Doku ile birlikte Rojin Kabaiş’in mezarını ziyaret ederek aileye takviye verdi. Ziyarette Aygül Doku, Rojin Kabaiş’in mezar taşında bulunan fotoğrafını öperken gözyaşlarına hakim olamadı.

“ONLARIN YANINDA OLMAKTAN ÖTÜRÜ MUTLUYUM”

Yasemin Minguzzi, ailelerin yanında olmaktan ötürü keyifli olduğunu belirterek, “Biz esasen daima beraberdik. Nizamettin Amca İstanbul’a da gelmişti. Bir ödül merasiminde birinci sefer orada karşılaşmıştık. Tabi ki bütün bu yaşananlar hepsi çok üzücü ve devamı da geliyor. Geçen yıldan beri de Diyarbakır’a, buraya gelmeyi çok istiyordum. Kısmet bayramda oldu. O yüzden burada olmaktan ötürü, onların yanında olmaktan ötürü memnunum. Tek istediğim Ahmet’in iki tane katili dışarıda biliyorsunuz. Yargıtay sürecinde en kısa vakitte bir sonuç bekliyorum. Sayın Adalet Bakanımızın da bundan haberi var. İnşallah en kısa vakitte içeriye girmelerini diliyorum, talep ediyorum” dedi.

“ADALET BAKANI GEREKENİ YAPACAĞINI SÖYLEDİ”

Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Rojin Kabaiş soruşturması için gerekeni yapacağını söylediğini belirterek, “Acımız birebir acıdır. Oğlu Ahmet de gençti, Rojin de gençti. Gülistan Doku da gençlikte gitti. Daima telefonlaşıyorduk. Benim kardeşimin konutu de Büyükçekmece’dedir. Daha evvel de onları ziyarete gittik. İstanbul’da da görüştük. Yasemin Hanım bizim ziyaretimize geldi. Rojin’in mezarına da geldi. Çok mutlu kaldık. Sağ olsun. Allah ona da sabır versin bize de Gülistan’ın ailesine de. Adalet Bakanımız birinci kere açıklama yaptı. Ben o açıklamalardan mutlu kaldım. Bizi davet etti, İstanbul’a gittik, görüştük. Sahiden de şimdiye kadar her şeyi yaptı. Gerekeni de yapacağını söyledi. Avukatlarla birlikte görüştük. Görüşme olumlu geçti. ‘Mevki, makam, bütün bunlar değerli değil. Kim olursa olsun bunlar cezasını çeker’ dedi. Devletimize de her vakit güveniyorum. Rojin’in olayında yüzde yüz bir örtbas var. Düzmece vardır yani. Bunu herkes biliyor. İnşallah Allah’ın müsaadesiyle Adalet Bakanımız, bu olayı da Gülistan Doku soruşturmasında olduğu üzere çözecek” diye konuştu.

NTV

The post Yasemin Minguzzi, Rojin Kabaiş’in Diyarbakır’daki mezarına gitti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri