reklam
reklam
reklam
reklam

Uzman isimden kritik ihtar: Satmayın

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
uzman-isimden-kritik-ihtar-satmayin-0-DFzIJap6.jpg

Rekor üstüne rekor kıran altındaki yükseliş merak konusu oldu. Ekonomist Filiz Eryılmaz’a nazaran merkez bankalarının alımları, Fed’in faiz indirim sürecine girmesi ve inançlı liman arayışının istikamet değiştirmesi, altını tekrar global sistemin merkezine taşıdı.

uzman-isimden-kritik-ihtar-satmayin-1-JABO1uJ8.jpg

DOLAR GİTTİ, ALTIN GELDİ

Habertürk yayınında konuşan Eryılmaz’a nazaran artık inançlı liman kavramı değişti. Evvelden belirsizlik periyotlarında dolar ve ABD tahvilleri öne çıkarken, Trump devrinde bu refleks bilakis döndü. Yatırımcılar doları ve ABD 10 yıllıklarını satarak direkt altına yöneliyor.

Bu dönüşümde Trump’ın son çıkışları belirleyici oldu. Bilhassa Grönland üzerinden yürüyen tansiyon, piyasada yeni bir belirsizlik dalgasına neden oldu.

Eryılmaz’a nazaran bir başka değerli faktör ise FOMO tesiri, yani yükselişi kaçırma korkusu. Perakende yatırımcıdan büyük fonlara, ETF’lerden merkez bankalarına kadar geniş bir kesim, yükseliş hızlandıkça piyasaya daha agresif giriyor. Eryılmaz’a nazaran bu durum, ralliye ekstra ivme kazandırıyor.

uzman-isimden-kritik-ihtar-satmayin-2-8drfbWwn.jpg

“YÜKSELME DEVAM ETTİKÇE ALALIM”

Özellikle gümüş ve gümüş ETF’lerinde son 5–10 yılda güç görülen bir hacim oluşmuş durumda. Eryılmaz’a nazaran strateji ‘kademeli alım’:

“Trendi kaçırmayalım ancak çok yüklü giriş yapmayalım. Kademe kademe alalım. Bir görelim bakalım nereye gidiyor hareket. Yükselme devam ettikçe alalım. Aşağı geldi, durduğundan emin olduğumuzda bir kademe de aşağıdan alalım mesela. Ben şöyle düşünmüyorum, şu an alınmaması gerektiğini düşünmüyorum ancak bazen dikkatli olalım, bir bekleyelim, birkaç gün ondan sonra dediğimizde bile”

ALTINDA YIL SONU TAHMİNİ

Filiz Eryılmaz’ın fiyat beklentisi ise piyasanın en çok konuştuğu başlık:

“Mesela ben kendi beklentimi söyleyeyim. Sene sonu ben ons tarafında asgarî 5000, azamî 5400 dolar bekliyorum. Ortalama beklentim 5200 dolar benim. Hasebiyle bunu gram altında dolar TL’de de 52 TL bekliyorum sene sonunda. Asgarî 8300, azamî 9100 civarı. Hasebiyle ortalama 8700–8800’leri çok rahat görebileceğimizi düşünüyorum. Eğer hiç beklemediğimiz jeopolitik risklerin çok daha farklı boyutlara evrilmesi durumunda elbette ki çok daha yüksek düzeyler gündeme gelebilir. Onun için ben açıkçası 9000’in kıyılarına her şey bu minvalde gidiyor olsak bile çok rahatlıkla geleceğimizi düşünüyorum”

uzman-isimden-kritik-ihtar-satmayin-3-cul3Dbu6.jpg

“HER GERİ ÇEKİLMEDE BİR KADEME ALIM YAPIP BİR TARAFA KOYUP UNUTSUN ONU”

Uzun vadeli strateji için verdiği temel tavsiye ise şöyle:

“Burada bir de natürel uzun vadeli, kısa vadeliye nazaran strateji değişir. Uzun vadeli biriktiren şunu yapsın: Her geri çekilmede bir kademe alım yapıp bir tarafa koyup unutsun onu. Bu çok âlâ bir strateji bence. Satmadan, her geri çekilmede elinde varsa para biraz daha altın alsın.”

VE EN KRİTİK İKAZ: SATMAYIN

Ben açıkçası yakın vadede, örneğin 2028–2030 yılına kadar altın tarafında yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Onun için uzun vadeli hatta kısa vadeli yatırımcılar da katiyetle altınlarını satmasınlar. Sahip çıkmaya devam etsinler. Biriktirebildikleri kadar biriktirsinler derim.”

Kaynak : Haber7

The post Uzman isimden kritik ihtar: Satmayın first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri