reklam
reklam
reklam
reklam

Üniversite imtihanında puan tartışması

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Emeklerinin karşılığını alabilmek için üniversite imtihanında ter döktüler, şimdi ise hayallerindeki kısımlara girebilmek için tercih periyodunu bekliyorlar.

Ancak her sene olduğu üzere bu yıl da Ortaöğretim Başarı Puanı yani diploma notunun imtihan sonucuna tesiri tartışmalara sebep oluyor.

Peki uzmanlar ne düşünüyor, tahlil teklifleri ne?

NTV’ye değerlendirmelerde bulunan Eğitim Uzmanı Muhammet Tosun, birinci 100 bin içerisinde olan bir öğrencinin güzel bir Ortaöğretim Başarı Puanı ile 90 bine kadar yükselebildiğini anlattı.

TIP FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ

“Ancak berbat bir puanınız varsa bu sizi 110 bine, 120 bine hatta bazen 130-140 binlere kadar götürebiliyor.” diyen Tosun, şunları kaydetti:

“- 20 bin devlet üniversitelerinde tıp kazanmak için çok uygun bir sıralama. Fakat ortaöğretim puanı yüksekse, şişirilmiş puanlarla 25 binden biri sizin önünüze geçerken siz 20 binden kendinizi 27-28 binlere gelmiş bulabilirsiniz.

– Bu da artık tıp kazanamayacağınız manasına gelir.”

“BU DURUM ADALETSİZLİK OLUŞTURUYOR”

Adayın üniversite imtihan sonucu uygun olsa dahi ortaöğretim muvaffakiyet puanı düşükse binlerce sıra gerileyebiliyor.

“Bir lisede bir öğrenci 70 alabilmek için günlerce çalışıyorsa, öteki lisede çok az çalışmalarla 95-100 havada uçuşuyor.” diyen Tosun, bu durumun adaletsizlik olduğunu söyledi.

Tosun son yıllarda bilhassa Orta Öğretim Başarı Puanı yüksek olsun diye özel liselere ve açık liseye geçiş yapan öğrenci sayısında artış gözlemlediklerini de anlattı.

Uzmanlara nazaran adayların emeklerinin karşılığını alabilmesi için, ortaöğretim muvaffakiyet puanının imtihan sonucuna tesiri düşürülmeli.

NTV

The post Üniversite imtihanında puan tartışması first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri