reklam
reklam
reklam
reklam

Türkiye’nin Kapalı Gücü: Türk Oyun Bölümü Dünyayı Nasıl Ele Geçirdi?

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
turkiyenin-kapali-gucu-turk-oyun-bolumu-dunyayi-nasil-ele-gecirdi-0-W33aOKVs.jpg

San Francisco’da düzenlenen dünyanın en itibarlı oyun geliştirici konferansı GDC’den (Game Developers Conference) herkese merhaba! Bu özel röportajımızda, Türkiye’nin en büyük oyun bölümü medya ve aktiflik şirketi Mobidictum’un kurucusu Batuhan Avucan ile Türk oyun ekosisteminin dünü, bugünü ve geleceğini derinlemesine konuşuyoruz.

Türk Oyun Bölümü Dünyayı Nasıl Ele Geçirdi?

Türkiye, son yıllarda oyun bölümünde inanılmaz bir ivme yakaladı. Görüntüde da bahsettiğimiz üzere, savunma endüstrimizde yazdığımız destanları hepimiz biliyor ve gurur duyuyoruz. Fakat oyun sanayisinde başardıklarımız da en az onun kadar büyük ve global çapta ses getiriyor, ne yazık ki ülkemizde gereğince bilinmiyor. Peak Games, Dream Games, Rollic üzere devlerin açtığı yolda, bilhassa taşınabilir oyun pazarında dünya devleriyle yarışır, hatta onlara taraf verir hale geldik. Hindistan ve Pakistan üzere ülkeler “Nasıl sizin üzere bir oyun ekosistemi kurabiliriz?” diye Türkiye’yi örnek alıyor.

Ancak her şey toz pembe değil. GDC üzere küresel bir vizyon noktasından ülkemize baktığımızda, kesimin önünü kesen manileri de net bir halde görüyoruz. Bilhassa son devirde Roblox ve Discord üzere platformlara getirilen erişim mahzurları, genç geliştiricilerin oyun dünyasına adım atmasını ve kendilerini geliştirmesini zorlaştırıyor. Bu platformlar yalnızca birer oyun yahut sohbet aracı değil, birebir vakitte yeni kuşak için birer eğitim ve üretim laboratuvarı. Regülasyonların gerekli olduğunu kabul etmekle birlikte, direkt kapatma kararları yerine dal temsilcileriyle, derneklerle (TOGED gibi) ve platformların hukuk ofisleriyle irtibat kurularak daha yapan ve teknolojiye ayak uyduran tahliller bulunması gerektiğinin altını çiziyoruz.

Videomuzda ayrıyeten, “Sürekli şirket satıp çıkmak yerine, 10-20 milyar dolarlık devasa Türk oyun şirketleri nasıl kurabiliriz?” sorusunun yanıtını arıyor, devletin ve yatırımcıların bu ekosistemi nasıl daha verimli destekleyebileceğini tartışıyoruz. Ayrıyeten Batuhan Avucan, bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek olan devasa Mobidictum konferansının ayrıntılarını da paylaşıyor.

Türk oyun kesiminin bu heyecan verici seyahatine ve GDC’deki izlenimlerimize ortak olmak için görüntümüzü izlemeyi, fikirlerinizi yorumlarda paylaşmayı ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! Düzgün seyirler!

Mobidictum’un bu yıl Ekim ayında Türkiye’de düzenlecek aktifliği ile ilgili ayrıntılara aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz: https://mobidictum.com/events/mobidictum-conference-2026/

Shiftdelete

The post Türkiye’nin Kapalı Gücü: Türk Oyun Bölümü Dünyayı Nasıl Ele Geçirdi? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri