reklam
reklam
reklam
reklam

Türk yüzücüden 9 saatlik rekor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
18 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Eda Savcıgil, İtalya’daki Capri adasından başlayarak, Napoli’ye kadar 28 kilometreyi 9 saatte yüzdü.

Denizdeki şiddetli şartlara karşın Maratona del Golfo Capri-Napoli’de birinci olan Savcıgil, tıpkı vakitte Capri-Napoli parkurunu tamamlayan birinci Türk sportmen oldu.

Bu parkuru tamamlayan en genç sportmen olmasının yanı sıra bayan ve erkek tüm sportmenler ortasında parkur rekorunu da kıran genç yüzücü, “00.12 bayan erkek klasmanında birinci oldum ve birebir vakitte bu parkuru yüzen birinci Türk sporcuyum. Çok memnunum. Parkur keyifli değildi çok zordu dalga ve akıntı vardı. Fakat başardım zira teknemde antrenörüm bana çok takviye verdi.” diye konuştu.

Kendisi de dünyanın en güçlü parkurlarından olan ve yedi açık su kanalı etabından oluşan maraton Oceans 7’ı (okyanus yedilisi) geçerek tarihe ismini yazdırmış bir sportmen olan antrenör Bengisu Avcı ise “Koşullar hakikaten çok zordu. Dalgada uğraş ettik. Geçen seneye nazaran epey zordu. Hatta birçok atlet yarıda bıraktı.” diye konuştu.

Eda Savcıgil’in sıradaki gayesi ise antrenörünün tamamladığı okyanus yedilisini birinci tamamlamak.

NTV

The post Türk yüzücüden 9 saatlik rekor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri