reklam
reklam
reklam
reklam

Türk Kızılay, Gazze’ye 21’inci Uygunluk Gemisi’ni yola çıkardı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
turk-kizilay-gazzeye-21inci-uygunluk-gemisini-yola-cikardi-0-pc8ZLufH.jpg

7 Ekim 2023’ten bu yana Düzgünlük Gemileri aracılığıyla Gazze’ye yaklaşık 22 bin ton insani yardım materyali gönderen Türk Kızılay, bu sevkiyatla bölgeye şimdiye kadarki en kapsamlı yardımlarından birini ulaştırmış olacak. Üç gün sürecek seyahatin akabinde Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaşması planlanan gemideki yardımlar, Mısır Kızılayı ile uyum halinde Refah Hudut Kapısı’na sevk edilecek.

“GAZZE’DEKİ AŞEVİMİZİN KAPASİTESİNİ İKİ KATINA ÇIKARDIK”

Türk Kızılay Genel Lideri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Mersin Limanı’ndaki gemi uğurlama merasiminde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım ulaştıran ülkelerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gazze’de ateşkes sonrasında hem acil müdahale hem de düzgünleştirme devrine yönelik yardım planlarımızı hayata geçirdik. 7 Ekim 2023’ten bu yana AFAD uyumunda Düzgünlük Gemilerimizle bölgeye takviyemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Bugün de Ramazan ayının birinci gününde, bugüne kadar yola çıkarılan en büyük Güzellik Gemilerinden biri olan 21’inci Uygunluk Gemimizi uğurluyoruz. Kızılay olarak yaklaşık 3.300 ton insani yardımı; besin, giysi, hijyen, barınma, su ve temel hayat gereçleriyle birlikte Gazze halkına ulaştırıyoruz. Ayrıyeten Ramazan ayı boyunca besin kolisi, iftarlık ve bayramlık yardımlarını kapsayacak halde 107 milyon TL fiyatında takviyeyle Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Gazze’de birinci günden beri faaliyet gösteren aşevimizde günlük sıcak yemek kapasitemizi 60 bin şahsa çıkararak iftar ve sahurda takviyemizi büyütecek, toplamda 1 milyon 800 bin kişilik iftarlık dayanağı sunacağız. Halkımızın takviyesiyle her vakit olduğu üzere Gazze halkının yanında olmaya devam edeceğiz.”

Genel Lider Yılmaz, yardım gemisinin tıpkı vakitte güçlü bir dayanışmanın sembolü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kalyon Vakfı ile Kalyon Kültür’de gerçekleştirdiğimiz “Kalanlar” Filistin Standı, dayanışmayı ve umudu büyüten bir güzellik hareketine dönüştü. Türk Kızılay iş birliğiyle hayata geçirilen “Filistin’e Nefes Kampanyası”, toplumun farklı kesitlerini uygunlukta buluşturan örnek bir model oldu. Kampanya kapsamında Kalyon Vakfı, sergiyi ziyaret eden her bir ziyaretçinin bağışına katkı sağlayarak bu uygunluk zincirini büyüttü. Ziyaretçilerin kişisel katkılarıyla oluşan takviye, bugün uğurladığımız yardımın kıymetli bir kesimini oluşturuyor. Bu manalı kampanyaya öncülük eden Reyhan Kalyoncu’ya ve Kalyon Vakfı’na teşekkürlerimi bilhassa tabir etmek isterim.”

11 MİLYONU AŞKIN KİŞİLİK YEMEK MUHTAÇLIĞI KARŞILANDI

Gazze’de hala operasyonel durumdaki milletlerarası insani yardım kuruluşları ortasında yer alan Türk Kızılay, 7 Ekim 2023’ten bu yana bölgedeki çalışmalarını aralıksız bir biçimde sürdürüyor. Bu kapsamda Gazze’ye yapılan takviyeler özetle şöyle:

· Gazze’ye gönderilen her 100 yardım tırından 3’ü, Türk Kızılay tarafından sevk edilen yardım materyallerini taşıyor.

· Kızılay, Güzellik Gemileriyle bölgeye bugüne dek 21 bin 674 ton insani yardım gereci ulaştırdı.

· Gazze’de birinci günden beri faaliyet gösteren aşevleriyle her kişi için en az 3 öğün sıcak yemek ölçüsüne denk dağıtım yapıldı. Bu sayı, 11 milyonu aşkın kişilik yemek gereksiniminin karşılanması manasına geliyor.

· Gazze’de yaşayan her aileye iki kere dağıtılabilecek kadar 760 bini aşkın besin paketi, türlü besin, konserve besin ve un sevk edildi.

· Gazze’de muhtaçlık sahiplerine yönelik olarak 84 bini aşkın hijyen seti ile 617 bin modülden fazla çeşitli hijyen gereci ulaştırıldı.

· Gazze’de 1 milyon 660 bin litre su tedarik edilerek, gereksinim sahiplerinin en temel gereksinimi giderildi.

· Gazze’de hasar gören 130 ambulansın yerine, gereksinimin %5’ine karşılık gelen 6 ambulans tedarik edildi.

· Gazze’ye 10 bini aşkın Filistinlinin acil barınma gereksinimini karşılayacak kapasitede 3 bin 315 adet çadır gönderildi.

· Gazze’deki iki hastanenin öncelikli ve acil muhtaçlıkları karşılanmaya devam ediyor.

· Kızılay, uzun vadeli uygunlaştırma çalışmaları kapsamında ise sıhhat merkezlerinin yenilenmesi, taarruzlar sonucu yıkılan Kızılay aşevi ve toplum merkezinin yine yapılması, ambulans ve tıbbi aygıt takviyesi üzere yardımların yanında nakit yardım planlamalarını da yapıyor.

NTV

The post Türk Kızılay, Gazze’ye 21’inci Uygunluk Gemisi’ni yola çıkardı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri