H
hepsigundem
Guest
Mobil işlemci pazarındaki rekabet, TSMC’nin yeni kuşak üretim teknolojileriyle kızışıyor. Bilhassa TSMC 2nm N2P süreci, Android ekosisteminin devleri Qualcomm ve MediaTek için yeni bir periyodun kapılarını aralıyor. Apple’ın standart N2 üretim kapasitesinin büyük bir kısmını rezerve etmesi, bu iki devi daha gelişmiş bir teknolojiye yönlendirmiş üzere görünüyor.
TSMC 2nm N2P Süreci ve Avantajları
TSMC, 2nm üretim teknolojisini iki farklı versiyonla sunuyor: N2 ve N2P. Gelen raporlara nazaran Apple, yakında çıkacak A20 ve A20 Pro yongaları için standart N2 üretiminin neredeyse tamamını teminat altına aldı. Bu durum, Qualcomm ve MediaTek’i stratejik bir karar almaya itti. Her iki şirket de 2025’in ikinci yarısında piyasaya sürecekleri amiral gemisi yongaları için, N2’nin geliştirilmiş bir versiyonu olan N2P’yi kullanacak. Bu atağın temel maksadı, Apple’ın yongalarına karşı daha yüksek CPU frekans hızlarına ulaşarak performans avantajı elde etmek.
Yeni Kuşak Amiral Gemileri Gücünü Buradan Alacak
Bu stratejik değişikliğin merkezinde iki değerli yonga seti bulunuyor: Qualcomm’un Snapdragon 8 Seçkine Gen 6‘sı ve MediaTek’in Dimensity 9600‘ü. N2P sürecinin kullanılması, bu yongalara yalnızca ham güç kazandırmakla kalmayacak, tıpkı vakitte güç verimliliğinde de kıymetli iyileştirmeler sunacaktır. Bu durum, gelecekteki Android amiral gemisi telefonların hem daha performanslı hem de daha uzun pil ömrüne sahip olabileceği manasına geliyor.
N2P sürecinin getireceği en önemli avantajlar şunlar olabilir:
- Standart N2’ye nazaran daha yüksek saat suratları.
- Geliştirilmiş güç verimliliği ve daha az ısınma.
- Apple’a karşı rekabette değerli bir performans kozu.
Bununla birlikte, bu teknoloji değişikliği, yonga üreticilerinin kâfi ölçüde yonga levhası (wafer) tedarikini garanti altına almasını da sağlıyor. Böylelikle, Apple’ın yarattığı yoğunluktan etkilenmeden kendi üretim planlarını hayata geçirebilecekler.
Peki, TSMC’nin yeni 2nm yonga süreci hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!
Shiftdelete
The post TSMC 2nm Süreci Snapdragon ve MediaTek’e Güç Verecek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...