H
hepsigundem
Guest
Yapay zeka teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler, çip üreticilerini zorlamaya devam ediyor. Gelen son haberlere nazaran, dev üretici TSMC, bir TSMC 2nm fiyat artışı yapmaya hazırlanıyor. Şirketin gelişmiş üretim kapasitesinin 2026 sonuna kadar büsbütün dolması, bu artırımın ardındaki en büyük neden olarak gösteriliyor.
Yapay Zeka Patlaması ve TSMC 2nm Fiyat Artışı
Yapay zeka (AI) uygulamalarına yönelik artan talep, en gelişmiş yarı iletkenlere olan muhtaçlığı da beraberinde getiriyor. Bu durumun merkezinde yer alan Tayvanlı üretici TSMC, 2nm üretim teknolojisi için ağır bir talep baskısı altında. Raporlara nazaran, şirketin 2nm üretim kapasitesi şimdiden 2026 yılının sonuna kadar büsbütün rezerve edilmiş durumda. Bu arz kasveti, şirketi fiyat siyasetini gözden geçirmeye itiyor ve müşteriler için yeni bir artırım devrinin habercisi oluyor.
Müşterileri ve Piyasayı Neler Bekliyor?
TSMC’nin, gelişmiş üretim teknolojilerini kullanan müşterilerini, önümüzdeki periyotta yaşanacak fiyat artışları konusunda bilgilendirdiği belirtiliyor. Planlanan artırımın dört yıl üst üste devam etmesi ve birinci artışın yeni yılın birinci gününden itibaren geçerli olması bekleniyor. Bu durum, bilhassa en yeni teknolojileri kullanan büyük teknoloji şirketlerinin maliyetlerini direkt etkileyecektir. Analistler ise bu fiyat artışlarının, çoklukla yavaş geçen birinci çeyreklerde bile TSMC’nin finansal momentumunu müdafaasına yardımcı olacağı konusunda optimist. Bununla birlikte, TSMC müşterilerinin bütçelerini bu yeni periyoda nazaran hazırlamaları gerekiyor.
Peki, TSMC’nin bu fiyat artışı hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!
Shiftdelete
The post TSMC 2nm Fiyat Artışı: Yapay Zeka Talebi Fiyatları Uçurdu! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...