- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
ABD Başkanı Trump, Yüksek Mahkemenin gümrük tarifeleriyle ilgili kararına ait Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.
İran ile devam eden nükleer müzakereler konusundaki görüşü sorulan Trump, Tahran idaresine, “Adil bir mutabakat için müzakere yapsalar uygun olur.” iletisi gönderdi.
İran halkı ile İranlı önderleri ayırdığını belirten Trump, bu iki ögenin çok farklı olduğunu savundu.
Trump, ülkedeki şovlar sürecinde 32 bin kişinin hayatını kaybettiğini tez etti.
Donald Trump, 800’den fazla göstericinin idam edilmesine kendisinin mani olduğunu savunarak, “837 kişiyi asacaklardı ve ben onlara ‘Tek bir kişiyi bile asarsanız vurulacaksınız.’ dedim. İki hafta bekleyip pazarlık yapmadım ve onlar asmayı bıraktılar. Lakin İran halkı için çok üzülüyorum.” diye konuştu.
TRUMP’TAN SURİYE DEĞERLENDİRMESİ
Öte yandan, Trump, Suriye ile ilgili soru üzerine, “Tek söyleyebileceğim, Suriye Cumhurbaşkanı (Ahmed Şara) inanılmaz bir iş çıkarıyor. O sert bir adam, uslu bir çocuk değil, yoksa bunu başaramazdı. Suriye bir ortaya geliyor, hakikaten güzel bir halde bir ortaya geliyor ve şu ana kadar Kürtlere karşı çok âlâ davrandı.” sözlerini kullandı.
Kaynak : Haber7
The post Trump’tan Şara’ya övgü: Harikulâde… first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...