reklam
reklam
reklam
reklam

Trump’tan karşıt köşe açıklama! ‘Savaşa girmelerini istemiyorum’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
trumptan-karsit-kose-aciklama-savasa-girmelerini-istemiyorum-0-gJD2eKnB.jpg

Trump, Florida’ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

İran’a yönelik ataklarda Kürtlerin savaşa dahil olup olmayacağı, olurlarsa Suriye ve Irak’ta yaptıkları üzere özerk bir bölge kuracakları kaygılarıyla ilgili bir soruya Trump, Kürtlerin İran’a girmesini istemediklerini söz etti.

trumptan-karsit-kose-aciklama-savasa-girmelerini-istemiyorum-1-gJ6yVrjm.jpg

“KÜRTLERİN ORAYA GİRMESİNİ İSTEMEDİĞİME KARAR VERDİM”

Trump, “Kürtlerle çok dostuz lakin savaşı esasen olduğundan daha karmaşık hale getirmek istemiyoruz. Kürtlerin oraya girmesini istemediğime karar verdim.” dedi.

İRAN’IN HARİTASI DEĞİŞECEK Mİ SORUSUNA CEVAP

“İran’a yönelik hücumlar bittikten sonra İran haritasının tıpkı kalacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna Trump, “Bunu söyleyemem ancak muhtemelen hayır.” yanıtını verdi.

Trump, İran’ın geçen her gün ataklarını azalttığını belirterek, büyük kayıplar verdiğini ve tahminen de teslim olacaklarını öne sürdü.

“BUNU YAPTIKLARINI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM”

İran’ın “birdenbire” Orta Doğu devletlerine saldırdığı için özür dilediğine de değinen Trump, “Bunu yaptıklarını görünce çok şaşırdım lakin bunu bizim ve hakikaten dostumuz olan Orta Doğu devletleri için bir zafer olarak kaydedebiliriz.” diye konuştu.

Trump, İran’ın artık komşu ülkelere saldırmayacağını düşündüğünü belirterek, “Özür dilediler ve neler olacağını göreceğiz lakin bu büyük bir kayıp. Bu tam bir teslimiyet.” tabirlerini kullandı.

trumptan-karsit-kose-aciklama-savasa-girmelerini-istemiyorum-2-2yHUH7US.jpg

trumptan-karsit-kose-aciklama-savasa-girmelerini-istemiyorum-3-CqXafuPr.jpg

trumptan-karsit-kose-aciklama-savasa-girmelerini-istemiyorum-4-qM2vFG1I.jpg

trumptan-karsit-kose-aciklama-savasa-girmelerini-istemiyorum-5-3SdP4G43.jpg

KAYNAK: AA

Kaynak : Haber7

The post Trump’tan karşıt köşe açıklama! ‘Savaşa girmelerini istemiyorum’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri