reklam
reklam
reklam
reklam

Trump’ın damadı Kushner, Gazze’nin yine inşa planını anlattı. “Gazze 10 yıla kadar kendini yönetecek”

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
trumpin-damadi-kushner-gazzenin-yine-insa-planini-anlatti-gazze-10-yila-kadar-kendini-yonetecek-dOXqwFlv.jpg

Kushner, Washington’daki Barış Enstitüsü’nde, Gazze için oluşturulan Barış Konseyi’nin birinci toplantısında konuştu.

Gazze’nin tekrar inşasının ayrıntılarına yer veren görsel bir tanıtımın akabinde konuşan Kushner, bunun, Gazze için yapılan çalışmaların “sadece küçük bir örneği” olduğunu söyledi.

Kushner, Gazze’nin geleceğine yönelik çalışmalara takviyesini erken açıklayan tüm ülkelere teşekkür ederek “Bunları, geleceğin farklı olabileceğine hakikaten inanan ve paydaşlık kurmak, prestijlerini, kaynaklarını, vakitlerini ve fikirlerini ortaya koyarak ‘Kendi ülkelerimizde çözdüğümüz zorluklar bunlar’ demek isteyen ülke kümesi olarak görüyorum.” diye konuştu.

Gazze’nin inşası için “7 milyar dolardan fazla” bir kaynak sağlandığı bilgisini paylaşan Kushner, “Burada hakikaten bir kaynak problemimiz yok lakin herkesin takviyesine muhtaçlığımız olacak, yalnızca bunu yeterli bir biçimde uygulamamız gerekiyor.” dedi.

“GAZZE 10 YILA KADAR KENDİNİ YÖNETECEK DURUMA GELECEK”

Jared Kushner tarafından hazırlanan tanıtım görüntüsünde, Gazze’de yapılan çalışmalara yer verilirken, Filistinli aileler için barınma, yiyecek, sıhhat hizmeti ve eğitim alabileceği inançlı bölgelerin kurulmaya başlandığı öne sürüldü.

ABD ve Dünya Bankası ile koordineli olarak yapılacak altyapı çalışmalarına da yer verilen görüntüde, “yüz binlerce kişinin” yine yapılanma ve ticari faaliyetlerde istihdam edileceği, ulaşım, su ve güç sistemlerinin restore edileceği ve çağdaş bir iktisat ortaya çıkmaya başlayacağına değinildi.

Tanıtım görüntüsünde, “Çocuklar, müsamaha, haysiyet ve barışı teşvik eden bir müfredatla sınıflarına geri dönecekler. Üçüncü yıla kadar maksadımız, Refah’ın büsbütün tekrar inşa edilmesi, işsizliğin azaltılması ve Gazze’nin İbrahimi bir geçit yoluyla dünyaya bağlanması, Mısır, İsrail, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ile temas kurması, Hindistan ve Avrupa’ya uzanmasıdır.” tabiri kullanıldı.

Ayrıca Gazze’nin 10 yıla kadar kendi kendini yöneten, gelişen sanayi ve konutlarla bölgeye entegre olmuş bir yapıya kavuşacağı belirtilerek “Tüm bunlar, Gazze’nin inançlı, müreffeh ve barışçıl bir biçimde yine doğuşunun çerçevesidir.” değerlendirmesi yapıldı.

NTV

The post Trump’ın damadı Kushner, Gazze’nin yine inşa planını anlattı. “Gazze 10 yıla kadar kendini yönetecek” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri