reklam
reklam
reklam
reklam

Trump, Papa’ya çattı: Onu çok da sevmem

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
İran Savaşı’nda barış umutları azalırken ABD Lideri Donald Trump ile Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Lideri Papa 14’üncü Leo ortasındaki tansiyon de tırmanıyor.

Trump, son günlerde savaş zıddı telaffuzlarını artırıp barış daveti yapan Papa’ya reaksiyon gösterdi.

Miami’de bir UFC (Ultimate Fighting Championship) karma dövüş karşılaşmasını izledikten sonra Beyaz Saray’a dönüşünde gazetecilere açıklama yapan Trump “Papa’yı sevmiyoruz. İran’ın nükleer silaha sahip olmasıyla bir sorunu olmayan ya da ABD’nin Venezuela’ya saldırmasına karşı olan bir Papa istemiyorum. Esasen Papa Leo’yu da çok sevmem. Çok liberal bir insan.” sözlerini kullandı.

“Suç konusunda zayıf, dış siyasette berbat, kardeşini ondan daha fazla seviyorum” diyen ABD Başkanı, “Ben Beyaz Saray’da olmasaydım, o Papa olamazdı” argümanını da ortaya attı.

KENDİNİ HAZRETİ İSA’YA BENZETTİ

Donald Trump bu açıklamasını toplumsal medya hesabından da tekrarladıktan bir mühlet sonra ise kendini Hz. İsa olarak tasvir ettiği bir görsel paylaştı. Yapay zeka aracılığıyla oluşturulan görselde gerisinde Amerikan askerleri, savaş uçakları, ABD bayrağı ve kendisine dua eden insanların bulunduğu Trump bir hastaya “şifa verirken” gösteriliyor. ABD Başkanı daha önce de kendini Papa olarak gösteren bir fotoğraf paylaşmıştı.

“SAVAŞ ARTIK BİTSİN”

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Lideri Papa 14’üncü Leo, dünkü vaazında “kendine ve paraya taptığın yetti, güç gösterisi yetti, savaş yetti” diyerek Trump’ın taarruzlarını kınamıştı.

Papa daha evvel de “Bu durum dünyada daha fazla nefreti körüklüyor. Öyleyse masaya geri dönelim, konuşalım, barışçıl bir biçimde tahliller arayalım ve bilhassa suçsuz çocukları, yaşlıları, hastaları ve bu devam eden savaşın kurbanı olmuş yahut olacak birçok insanı hatırlayalım. Sivil altyapıya yönelik taarruzların milletlerarası hukuka ters olduğunu, tıpkı vakitte insanlığın yapabileceği nefretin, bölünmenin, yıkımın bir işareti olduğunu hatırlatmak isterim.” demişti.

NTV

The post Trump, Papa’ya çattı: Onu çok da sevmem first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri