- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Top Köfteli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- 400 kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan ( ben küçük tercih etim)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Tuz ve baharat isteğinize nazaran ( neden olmasın)
- 1 yahut 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sonrası için;
- 1 paket makarna (istediğiniz olur fakat uzun daha güzel)
- Dolu bir yemek kaşığı salça
- 1 paket krema
- Kaynar su
- Toz biber
- Kekik
- Tuz
- Bir diş sarımsak
Top Köfteli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte harcımızı hazırlıyoruz. Köfte harcı için kasemize 400 gram kıymamızı 1 adet orta uzunluk soğanımızı yumurtamızı galeta unumuzu tuz ve baharatımızı istediğinize nazaran koyuyoruz içine.
- Köftelerimizi güzelce yoğuruyoruz ve küçük toplar haline getiriyoruz.
- Bir tenceremize 1-2 yemek kaşığı yağımızı koyuyoruz köftelerimizi güzelce kızartıyoruz.
- Güzelce kızaran köftelerimize salçamızı üzerine rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz salçalı köfteye kaynar suyumuzu ekliyoruz. Kaynar suyunuz köfteleri biraz geçecek kıvamda olsun o zati göz kararı ile muhakkak olur.
- Ondan sonra köfteli sosa 1 paket krema, kekik, tuz ya da istediğiniz baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ondan sonra da makarnalarımızı eklemeye başlıyoruz.
- Seçtiğiniz makarnaya nazaran su ölçüsünü arttırıp azaltabilirsiniz alışılmış yani orta ara denetim ettikten sonra su tekrar eklemeye muhtaçlığı duyabilirsiniz.
- İçine eklediğimiz makarnalarla bir arada bir çeşit daha karıştırıp ondan sonra ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Orta ateşte yarım saate pişer. Orta ara denetim ettikten sonra yemeğimiz sunuma hazırdır, üzeri için ise istediğiniz peynir çeşitlerini ekleyebilirsiniz mozarella yada kaşar afiyet olsun.
Top Köfteli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Top Köfteli Makarna first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...