H
hepsigundem
Guest
Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta (tamamı)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 6 su bardağı su (isteğe nazaran et suyu)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci az suyla kısa mühlet haşlıyorum, bu birinci suyu bilhassa döküyorum. Bunun nedeni pirinçte bulunabilen arseniğin büyük kısmının bu suya geçmesi.
- Pirinci süzüp pak su ekleyerek tekrar haşlıyorum ve büsbütün yumuşamasını sağlıyorum. Bu yol bilhassa sık tüketilen ve çocuklara yapılan çorbalar için daha inançlı oluyor.
- Ayrı bir kapta yoğurt, tam yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpıyorum. Yoğurt biraz ekşimiş olursa çorbanın tadı çok daha lezzetli ve ferah oluyor.
- Haşlanan pirincin suyundan yoğurtlu karışıma kepçe kepçe ekleyip, daima karıştırıyorum. Karışım ılıyana kadar bu süreci yavaş yavaş yapıyorum ki kesilme olmasın.
- Yoğurtlu karışımı haşlanmış pirincin olduğu tencereye geri döküyorum. Orta ateşte, kaynayana kadar daima karıştırarak pişiriyorum.
- Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırıyorum, altını kapatıyorum. Yağ sıcakken naneyi süratlice ekliyorum, böylelikle nane yanmadan aromasını veriyor.
- Kaynayan çorbaya tuzu ekliyorum ve naneli yağı büsbütün tencereye boşaltıp, karıştırıyorum. İsterseniz servis sırasında kaselere başka farklı da gezdirebilirsiniz.
Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...