reklam
reklam
reklam
reklam

Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-0-YXvH2H6E.jpg

Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta (tamamı)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı su (isteğe nazaran et suyu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

• 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Pirinci az suyla kısa mühlet haşlıyorum, bu birinci suyu bilhassa döküyorum. Bunun nedeni pirinçte bulunabilen arseniğin büyük kısmının bu suya geçmesi.
  2. Pirinci süzüp pak su ekleyerek tekrar haşlıyorum ve büsbütün yumuşamasını sağlıyorum. Bu yol bilhassa sık tüketilen ve çocuklara yapılan çorbalar için daha inançlı oluyor.
  3. Ayrı bir kapta yoğurt, tam yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpıyorum. Yoğurt biraz ekşimiş olursa çorbanın tadı çok daha lezzetli ve ferah oluyor.
  4. Haşlanan pirincin suyundan yoğurtlu karışıma kepçe kepçe ekleyip, daima karıştırıyorum. Karışım ılıyana kadar bu süreci yavaş yavaş yapıyorum ki kesilme olmasın.
  5. Yoğurtlu karışımı haşlanmış pirincin olduğu tencereye geri döküyorum. Orta ateşte, kaynayana kadar daima karıştırarak pişiriyorum.
  6. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırıyorum, altını kapatıyorum. Yağ sıcakken naneyi süratlice ekliyorum, böylelikle nane yanmadan aromasını veriyor.
  7. Kaynayan çorbaya tuzu ekliyorum ve naneli yağı büsbütün tencereye boşaltıp, karıştırıyorum. İsterseniz servis sırasında kaselere başka farklı da gezdirebilirsiniz.

Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-1-3Eiwh15G.jpg

tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-2-W7Nxnc6k.jpg

tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-3-D5abXpNq.jpg

tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-4-aVffR1ji.jpg

tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-5-CHmBquKx.jpg

tencereden-gelen-ferahlik-yayla-corbasi-6-dxNKjrdY.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Tencereden Gelen Ferahlık: Yayla Çorbası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri