- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Dijital iletileşme uygulaması Telegram üzerinde kurulan kümelerde çok sayıda zehir taciri elindeki uyuşturucu maddeyi paylaşmaktan çekinmiyor. Tabanca ya da farklı tipte silahların imgesiyle de endişe uyandırmaya çalışıyor.
Kimileri ise o kümelerde uyuşturucu kullandığı anları paylaşıyor.
PATATES SINIR KULLANIYORLAR
Polisin yaptığı incelemelerde dijital ileti uygulamaları üzerinden uyuşturucu husus satan bireylerin, patates sınır tabir edilen yabancı ya da ölmüş bireylerin üzerine kayıtlı çizgileri kullandığı görülüyor. Bu bireylerin telefonlarından bazen de yurtdışı operatörlere kayıtlı çizgiler çıkıyor.
ŞİFRELİ İLETİYLE UYUŞTURUCU SATIŞI
Adli Bilişim Uzmanı Mustafa Sansar, “Chat imkanı veren, sesli yahut manzaralı irtibat kurma imkanı veren çeşitli platformlarda konuşmaları da şifreleyerek süreçler yapabiliyorlar.” bilgisini paylaştı.
Siber güvenlik uzmanları, uyuşturucuyla çabada anne baba tesirine dikkat çekiyor.
Sansar, “Aileler gerekiyorsa çocuklarının bu platformlardaki yazışmaları denetim etmeli ya da hangi programları indirdiklerine bakmalı.” açıklamasında bulundu.
“SANAL MEDYA SİTELERİNDEN TEMİN ETTİM, BİREYLERİ HİÇBİR VAKİT GÖRMEDİM”
Ünlülere uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan İsmail Hacıoğlu sözünde, “Maddeyi sanal medya sitesinde bulunan uyuşturucu satış kümelerinden temin ettiğim numaralardan sipariş ediyordum. Bu şahısları yüz yüze hiçbir vakit görmedim. Çoklukla ikamet adresimde bulunan posta kutusuna maddeyi bırakırlar ve benim daha evvelden buraya bıraktığım nakit paraları alırlar.” diyerek uyuşturucu ticaretinin geldiği noktayı ortaya koymuştu.
Zehir tacirlerinin WhatsApp ve bilhassa Telegram uygulaması üzerinden sipariş alıp müşterilerle irtibat kurduğu açığa çıkmıştı.
NTV
The post Telegram üzerinden küme kurup pazarlıyorlar. Şifreli bildirilerle uyuşturucu ticareti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...