reklam
reklam
reklam
reklam

TDİ’de ihmal zinciri: Keyiflerine nazaran takılmışlar!

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
tdide-ihmal-zinciri-keyiflerine-nazaran-takilmislar-0-gqnNJxfU.jpg

Daha evvel TDİ çalışanından bir üyenin atanması öngörülmüşken yeni düzenlemede “TDİ’yi temsilen bir üye atanacaktır” kararına yer verildi. Böylelikle TDİ dışından üye atanmasının önü büsbütün açılmış oldu. Bu çerçevede işletme hakkı devredilmiş 11 limandaki işletici şirketlerin idare heyetlerinde TDİ’yi temsilen birer üye misyon yapıyor. Lakin birtakım limanlardaki şirketlere TDİ’yi temsilen atanan üyelerin rapor bile hazırlamadıkları ortaya çıktı. Sayıştay, 2024 yılında TDİ’yi temsilen işletici şirketlerin idare heyetlerinde üye bulunan 11 limandan 6’sında (Giresun, Antalya, Marmaris, Çeşme, Trabzon ve Alanya limanları) TDİ ismine işletici şirketlerin idare konseylerinde misyon alan üyelerin raporlarını sunmadıklarını tespit etti.

Yalnızca TDİ tarafından üyelere gönderilen matbu tablolardaki sayılar doldurularak yollandı. Limancılık faliyetlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde yapılıp yapılmadığını denetim ederek buraların durumunu pahalandıran rastgele bir rapor ise hazırlanmadı. Sayıştay, TDİ’yi temsil etmek üzere yapılan görevlendirmelerin temel gayesinin, liman faliyetlerinin ilgili mevzuata, TDİ hak ve menfaatlerine, işletme hakkı zamanına ait karar ve kontratlara uygun halde yürütülmesini sağlamak olduğuna dikkat çekti.

TOPLANTILARA KATILDILAR MI O DA AŞİKÂR DEĞİL

TDİ temsilcisi üyelerin işletici şirket yönetim kurulu toplantılarına sistemli halde katılıp katılmadıklarına ait bir kayıt yahut bilgi de bulunamadı. Sayıştay şu tespiti yaptı:

“Yönergede ‘TDİ’yi temsilen özelleşen limanların idare heyetlerinde görevlendirilen kişi, işletici şirket tarafından yapılacak yönetim kurulu toplantılarına katılır’ kararı yer almakla birlikte, TDİ temsilci üyelerin işletici şirket yönetim kurulu toplantılarına nizamlı halde katılıp katılmadıklarına ait bir kayıt yahut bilginin TDİ’de bulunmadığı anlaşılmıştır.”

72.5 MİLYON LİRA ALACAK

Raporda mülkiyeti TDİ’ye ilişkin olan ve 25 yıllığına kullanım hakkı devredilmiş bulunan İzmir’deki Konak Pier AVM’nin işletme mühleti sona ermesine rağmen tahliyesinin gerçekleşmediği, TDİ’nin geçmiş yıllardan itibaren biriken ve tahsil edilmeyen kira, gelir hissesi ve ecrimisil alacaklarının değerli boyutlara ulaştığı da vurgulandı. TDİ’nin bu AVM ile ilgili olarak faiz hariç yaklaşık 72.5 milyon lira alacağı bulunuyor.

Cumhuriyet

The post TDİ’de ihmal zinciri: Keyiflerine nazaran takılmışlar! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri