- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Tahinli Cheesecake (Fırınsız) Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çimdik tuz
Kreması için:
- 200 ml krema
- 400 gram labne peyniri
- 1 su bardağından bir parmak eksik tahin
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
Üzerini süslemek için:
- Tahin
- Tahin helvası
- Susam
- Krokan (varsa)
Tahinli Cheesecake (Fırınsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için; bisküvileri rondoda un haline getirin. Derin bir kap içinde erimiş tereyağı, tuz ve pudra şekerini karıştırın.
- 18 santimetre kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Bisküvi karışımını kalıba koyup bir bardak yardımıyla bastırarak sıkılaştırın ve kremayı hazırlayana kadar buzdolabına kaldırın.
- Benim kalıbın 24 santim olduğu için ben 2 paket bisküvi kullandım tabanı çok ince olmasın diye. Tereyağı ve pudra şekerini de bir ölçü arttırdım.
- Kremayı derin bir kaba alıp yavaşça sertleşene kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Karışıma labne peynirini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak tahini ekleyin ve sıpatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Kremayı kalıptaki bisküvinin üzerine dökün ve tezgaha yavaşça vurun. Kalıbın üzerini streçleyip dondurucuda en az 4 saat bekletin.
- Dondurucudan çıkan tatlımızı üzerini helva kesimleri, tahin ve varsa krokan ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Tahinli Cheesecake (Fırınsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Tahinli Cheesecake (Fırınsız) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...