- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Süslü Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2 buçuk 3 bardağı ortası un
Üzeri için:
- Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
- Toz fıstık
Süslü Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alalım üzerine un hariç öteki bütün gereçleri ekleyelim.
- Ardından ununu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yumuşak bir kıvamda olacak biçimde yoğuralım.
- Hamur elinize yapışmasın. Lakin sert bir kurabiye hamuru da yapmayın. Hamurunuz sert olursa kurabiyenize aparatla hal verirken zorlanırsınız.
- Ardından kurabiyemizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye tek tek dizelim. Ben bu form için farklı bir aparat kullandım. Fakat elinize tırtıl kurabiye hamuru varsa tırtıl formunda hamuru çıkartıp daha sonra yuvarlak bir form verip ortasını birleştirebilirsiniz.
- Şekil verdiğiniz kurabiye hamurlarını orta kısmını parmağınızla yavaşça bastırın hafif bir çukurluk oluşsun.
- Kurabiyemizi 180°’de hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kurabiyemizi fırından çıkardıktan sonra soğuduktan sonra benmari tarzı erittiğimiz çikolatalardan kurabiyenin ortasındaki çukur kısımlara birer çay kaşığı koyalım. Akabinde çikolatanın üstünü ister toz fıstık ister diğer bir materyalle süsleyebilirsiniz. Yalnızca çikolatayla da bırakabilirsiniz.
- Ben bu kurabiyeyi yaptığım vakit fazla fazla yapıp buzluğa kaldırıp konuk geldiğinde çıkartıp 1 saat bekletip servis ediyorum. Buzluktan i çıkardığınızda 1 saat sonra buzu eridikten sonra birinci günkü tazeliğinde olarak misafininize ikram edebilirsiniz.
Deneyecek herkese afiyet olsun.
Süslü Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Süslü Pastane Kurabiyesi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...