reklam
reklam
reklam
reklam

Suikastlar durduramadı! Milli telefonla 29 yıllık hesabı kapatıyoruz

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Çok yönlü küresel oyunlar oynandı ve ASELSAN 1919 engellendi” diyen Büyükbaş, şöyle devam etti: Bu yalnızca bir cep telefonu değil, Türkiye’nin haberleşme teknolojilerinde dünyaya verdiği erken ve cesur bir cevaptı; fakat sabote edildi. O gün seçilen 1919 ismi tesadüf değildi.

HER ASKERE BİR TELEFON

ASELSAN 1919’da üretim aşaması başlayacağı zaman çok uluslu odaklar bir anda harekete geçti ve tüm güçleriyle saldırdı. Son aşamada bir toplantı yaptık. Pazarlama ve tanıtımın nasıl yapılacağı konuşuldu. Ben de söz alıp şu öneriyi sundum: Harp okulundan, astsubay okulundan mezun olan her öğrenciye birer ASELSAN 1919 telefon verelim. Taksit kolaylığı sağlansın. Mehmetçiklerimiz, komutanlarının kullandığı yerli telefonu görsün. Askerden sonra o telefonu almak istesin. Böylece halkta yerli teknolojiye karşı güven duygusu oluşsun. Öneri olumlu karşılandı.

BİR ANDA RAFA KALDIRILDI

Türkiye artık kendi telefonunu yapmak üzereydi. Ancak zaman geçtikçe üretim bantlarının kapatıldığı haberleri geldi. Böyle büyük bir milli proje sessizce rafa kaldırıldı. İlginç bir şekilde sanki hiç böyle bir üretim yapılmamıştı. ASELSAN 1919 hiç doğmamış gibiydi. Üzüldük, yıkıldık. Çünkü ortada sadece kapanan bir üretim hattı yoktu; yarım kalmış bir milli teknoloji hayali vardı.

OSMAN KAVALA’NIN ROLÜ

O dönem telefonun piyasadaki dağıtımını yapan KVK şirketinin kurucularından iş insanı Osman Kavala’nın, yerli üretim yerine Nokia ve diğer yabancı markaların dağıtımını öncelediği, bu nedenle cihazın yaygınlaşmasının ve rekabet gücünün zayıfladığı yönünde bilgiler gelmeye başladı.

FETÖ VE SOROS DEVREDE

Bu projenin akamete uğramasında Soros ve FETÖ faktörü önemli rol oynadı. Proje sabote edilmese iPhone, Samsung ve Çin markaları piyasada olmazdı. Siyasi ve mali kuşatma yanında mühendislerimiz de sürecin dışında bırakıldı. Bazı kritik görevliler tehdit ve yüksek teklifler nedeniyle projeden koparıldı.

İSTERSEK YİNE BAŞARIRIZ

Kaynak : Memurlar

The post Suikastlar durduramadı! Milli telefonla 29 yıllık hesabı kapatıyoruz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri