reklam
reklam
reklam
reklam

Son dakika golü her şeyi değiştirdi. Ronaldo’nun gözyaşları, istifa ve ABD’nin vedası

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 çeşidi çabasında İspanya, 90+1. dakikada bulduğu golle Portekiz’i yenerek çeyrek finale yükseldi.

Maçın akabinde Portekiz Milli Takımı’nın teknik yöneticisi Roberto Martinez, vazifesinden ayrılacağını açıkladı.

Martinez, “Bu, bir periyodun sonu. Yeni bir sese, yeni bir başkana sahip olmak kıymetli. Buraya Dünya Kupası’nı kazanma maksadıyla geldim ve kazanamadığım için devam etmenin bir manası yok.” tabirlerini kullandı.

Maç sonunda gözyaşlarını tutamayan Cristiano Ronaldo, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin olduğunu, kendisinin vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Portekiz Milli Takımı’ndaki mesleğini noktalayıp noktalamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Ronaldo, anlık kararlar almadığının altını çizerek “Düşünmek, ailemle konuşmak ve Portekiz’in elenmesini, ferdî durumumu tahlil etmek için vakte gereksinimim var. Ben teknik yöneticinin ayrılmasını bekliyorum, esasen bunu kendisi duyurdu.” açıklamasını yaptı.

Ronaldo’nun da bu büyük turnuvadaki son maçı oldu.

Ronaldo, İspanya maçıyla birlikte 41 yaş 151 günle turnuva tarihinde son 16 çeşidi maçına birinci 11’de başlayan en yaşlı futbolcu oldu.

Bu turnuvadaki 5 maça da 11’de başlayan Ronaldo, 3 defa gol sevinci yaşadı.

Diğer son 16 tipi maçında ise Dünya Kupası son 16 tipinde Belçika, mesken sahiplerinden ABD’yi 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Son 32 cinsinde oynanan Bosna Hersek maçında kırmızı kart gören lakin cezası FIFA tarafından ertelenen ABD’li futbolcu Folarin Balogun müsabakada forma giydi. Balogun alanda etkisiz kaldı.

Belçika çeyrek finalde İspanya’yla karşı karşıya gelecek. Uğraş 10 Temmuz’da Los Angeles’ta oynanacak.

NTV

The post Son dakika golü her şeyi değiştirdi. Ronaldo’nun gözyaşları, istifa ve ABD’nin vedası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri