- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
SON DAKİKA HABERİ: Yurdun büyük bir kısmını tesiri altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle birçok vilayette eğitim-öğretim aksadı.
VAN’DA EĞİTİME 1 GÜN ORTA VERİLDİ
Çaldıran Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan değerlendirmeler sonucunda, Çaldıran’da tesirini sürdüren ağır kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 11 Şubat 2026 Çarşamba günü ilçemiz geneli resmi/özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (Halk Eğitim Merkezleri, Aile Takviye Merkezleri ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) eğitim öğretime 1 gün mühletle orta verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik hasta ve gebe işçimiz idari müsaadeli sayılacaktır. 0-6 yaş çocuğu olan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan anneler de idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.
AĞRI’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Ağrı’da tesirli olan ağır kar nedeniyle vilayet genelindeki köy okulları ve taşımalı eğitim veren okullarda yarın eğitime orta verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik datalar doğrultusunda çarşamba günü için vilayet genelinde ağır kar yağışı beklendiği belirtildi.
Açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve buzlanma riski dikkate alınarak vilayet genelindeki köy okullarında ve taşımalı eğitim veren okullarda yarın eğitime orta verildiği tabir edildi.
ERZURUM
Erzurum’da iki gündür şiddetli halde devam eden kar yağışı nedeniyle; soğuk hava, don ve buzlanma riski ile karla çaba faaliyetleri dikkate alınarak Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde eğitime 1 gün orta verildi.
Erzurum Valiliği tarafından mevzu ile ilgili yapılan açıklamada, “İlimizde tesirli olan kar yağışıyla birlikte soğuk hava, don ve buzlanma riski ile karla uğraş faaliyetleri nedeniyle; 11.02.2026 Çarşamba günü Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde bulunan resmî ve özel anaokulu, birinci okul, orta okul ve liselerde eğitime 1 (bir) gün mühletle orta verilmiştir. Birebir tarihte gebe ve engelli kamu işçimiz de 1(bir) gün mühletle idari müsaadeli sayılacaktır. Vatandaşlarımızın, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları; karla çaba çalışmaları sebebiyle zarurî olmadıkça trafiğe çıkmamaları kıymetle rica olunur” denildi.
MUŞ
Muş’ta kar yağışı nedeniyle Varto ilçesinde tüm okullar, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde de köylerdeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime 1 gün orta verildi.
Varto Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede meteorolojik ikazlar doğrultusunda kar yağışının tesirini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.
Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek risk ve aksiliklere karşı önlem maksadıyla ilçe genelindeki tüm okullarda bugün eğitime orta verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında vazife yapan gebe, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan işçi ile çocuğu anaokulu ve kreşlere devam eden işçinin de 1 gün idari müsaadeli sayılmasına karar verilmiştir.”
Bulanık ve Malazgirt kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda ise ağır kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü köylerdeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime 1 gün orta verildiği duyuruldu.
KAYNAK: İHA
Kaynak : Haber7
The post Son dakika: 4 vilayetimizde okullar 1 gün tatil edildi! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...