- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Soğuk Baklava (Fırın Tepsisi İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket 800 gram baklavalık yufka
- 2 su bardağı ceviz
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1-2 kaşık kakao
- 80 gram sütlü çikolata
Soğuk Baklava (Fırın Tepsisi İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve sütü tencereye alıp 10 dk kaynatalım.
- Daha sonra tereyağını eritip kenara alalım. Üzerine sıvı yağımızı ekleyelim karıştıralım. En son üzerine dökmek için 1 bardak ayıralım.
- Yufkaların yarısını ayıralım. Benim yufkalarım 36 adet çıktı ve 18 adedini kenara aldım. Birinci yufkamızı serelim ortasına kalan yağdan sürerek fırın tepsisine dizelim. Tek tek sırayla bu biçimde devam edelim.
- Daha sonra cevizi serpelim. Orta katına cevizini koymuş olduk.
- Ayırdığımız yufkaları da tek tek serip yağ sürelim. En son yufkayı da koyduktan sonra kare olacak halde kesim sürecini yapalım. Ayırdığımız 1 bardak yağımızı üzerine eşit bir formda dökelim ve fırça yardımı ile her yerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt üst ayarında 40 dk pişirdim. Çıktıktan sonra ılınmasını bekleyelim. Ilık şerbeti üzerine dökelim.
- 1 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpelim. Rendelediğimiz çikolata tozunu serpelim. İsteğe nazaran servis ederken üzerine toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Dolapta koruma edebilirsiniz afiyet olsun.
Soğuk Baklava (Fırın Tepsisi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Soğuk Baklava (Fırın Tepsisi İle) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...