- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
ERZİNCANLI Sıkıntım Sağlam (28), anne ve babasını kaybettikten sonra özel ihtiyaçlı 2 kardeşinin bakımını üstlendi. Kardeşlerine hem annelik hem de babalık yapan Sağlam’ı ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu, yeni bir konut kelamı verdi.
Erzincan Demirkent Mahallesi’nde yaşayan Sıkıntım Sağlam, 8 yaşında annesini, 2023 yılında babasını kaybettikten sonra zihinsel engelli olan ablası Pınar (41) ile ağabeyi Ramazan’ın (39) bakımını üstlendi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Kısmı’ndan mezun olan Sağlam, kendi hayalleri ve geleceğini ikinci plana atarak engelli abla ve ağabeyine hem annelik hem de babalık yapıyor.
‘SEVDİĞİM BİR SORUMLULUK’
Demirkent Mahallesi’ndeki konutlarında hayatlarını sürdüren Sağlam kardeşleri, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yalnız bırakmadı. Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Sarıgöl ile kardeşleri ziyaret eden Vali Aydoğdu’ya yaşadıkları durumu anlatan Sıkıntım Sağlam, “İnsanlar beni takdir ediyor lakin bu benim için sevdiğim bir sorumluluk. Biz sevgi dolu bir aileydik. Annemden babamdan ne gördüysem, onu yapıyorum” dedi.
YENİ MESKENLERİNE TAŞINACAKLAR
Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Vali Aydoğdu, ailenin ömür şartlarının güzelleştirilmesi için talimat verdi. Aydoğdu, Zahmetim ve kardeşlerinin 15 gün içerisinde tüm muhtaçlıkları devlet tarafından karşılanmış çağdaş bir meskene taşınacaklarını söyledi. Aydoğdu, ailenin gereksinimlerinin nizamlı olarak Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağını bildirdi. Vali Aydoğdu’ya teşekkür eden Sıkıntım Sağlam, “Ev daima hayalimdi ancak ümidim de yoktu. ‘Nasıl alalım’ diye. Çok memnun oldum” dedi.
‘HAYAT KİMİ İNSANLARA ERKEN BÜYÜMEYİ ÖĞRETİYOR’
Vali Aydoğdu, ziyaretin akabinde sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sıkıntım Sağlam’ın fedakarlığının takdire şayan olduğunu belirterek “Ramazanın 3’üncü günü insanlığın kalbine konuk olduk… Orada merhamet vardı. Orada fedakarlık vardı. Orada insanlığın en saf hali vardı. Çilem… 28 yaşında. Ablası Pınar 41. Ağabeyi Ramazan 39. İkisi de özel ihtiyaçlı beşerler. Annelerini çocuk yaşta kaybetmişler. Babalarını ise üç yıl evvel toprağa vermişler, dün gibi… Hayat, birtakım insanlara erken büyümeyi öğretir. Sıkıntım de o denli büyümüş. İşletme mezunu… Tahminen kendi hayatını kuracak, kendi yoluna gidecekti. Lakin o sevgi ve merhamet yolunu seçmiş. Anne ve babasından gördüğü sevgiyi yarım bırakmamış. Ablası ve ağabeyi özel ilgiye muhtaç diye çalışmayı bırakmış. Hayatını onlara adamış. Öyküyü dinlerken bir an… O odada nefesler tutuldu. Boğazlarımız düğümlendi. Kelamlar manasını yitirdi. ‘Seninle gurur duyuyoruz’ dediğimizde, gözlerini indirdi ve o denli bir cümle kurdu ki… ‘İnsanlar beni takdir ediyor fakat bu benim için sevdiğim bir sorumluluk.’ İşte o an anladık… Birtakım beşerler fedakarlık yaptığını bile düşünmez. Zira onların mayasında sevgi vardır. Bir cümle daha söyledi… Bir aileyi, bir terbiyeyi, bir mirası özetleyen cümle: ‘Biz sevgi dolu bir aileydik. Annemden babamdan ne gördüysem onu yapıyorum.’ İnsan, gördüğünü yaşar. Gördüğünü taşır. Gördüğünü çoğaltır. Abi ve ablasının sıhhat sorunları var. Lakin yüzünde şikayet yok. Yorgunluk var belki… Lakin isyan yok” tabirlerine yer verdi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı
Kaynak : Haberler.com
The post Sıkıntım, özel ihtiyaçlı abla ve ağabeyine hem annelik hem babalık yapıyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...