- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak’ın, ABD’de pedofili ağı kurmakla suçlanırken cezaevinde ölen Jeffrey Epstein ile yaptığı bilinmeyen bir görüşmeye ilişkin ses kaydında lisana getirdiği sözler, İsrail’in demografik yapısına ait tartışmaları yine alevlendirdi. Yayınlanan kayıtlarda Barak’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “1 milyon Rus göçmen daha” için lobi yaptığını söylediği duyuluyor.
Middle East Eye’da (MEE) yer alan habere göre Barak bu adımla, İsrail’in demografisini dramatik biçimde değiştirecek ve Filistinli nüfusun tesirini azaltacaktı.
Barak’ın tabirleri, İsrail’in İkinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Avrupa’dan Musevileri Filistin topraklarına getirme ve Arap nüfusu etnik paklığa tabi tutma siyasetinin hiç değişmediğini bir kere daha gözler önüne serdi.
“NİTELİĞİNİ DENETİM EDELİM”
14 Şubat 2015 tarihli kayıtta Barak, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının akabinde 1990’larda İsrail’e gelen yaklaşık 1 milyon göçmenin ülkeyi esaslı biçimde dönüştürdüğünü vurguluyor. Lakin 2005’e gelindiğinde bu göçmenlerin yarısından azının Ortodoks Yahudi hukukuna nazaran Yahudi sayıldığını hatırlatarak, gelecekte “göçmenlerin niteliğinin denetim edilmesi” gerektiğini savunuyor.
“YAHUDİLİĞE GEÇİŞİ KOLAYLAŞTIRALIM”
Barak, İsrail’de evlilik, cenaze ve Yahudilik tarifi üzerindeki Ortodoks hahamlık inhisarının kırılmasını ve Yahudiliğe geçiş kapılarının sofistike ve kademeli biçimde açılmasını öneriyor. Rusya’dan gelecek göçmenlerin dönüşümünün ön şart olmadan kabul edilebileceğini, fakat toplumsal baskı ve bilhassa ikinci nesille birlikte bu sürecin vakitle gerçekleşeceğini ileri sürüyor.
“NÜFUS ARTIŞI SORUN”
Demografi vurgusu, İsrail’in 1948 hudutları içindeki Filistinli vatandaşlara da uzanıyor. Barak, Filistinli nüfusun oranının 40 yıl evvel yüzde 16 iken bugün yüzde 20’ye çıktığını belirterek bunu sorun olarak nitelendiriyor. Akabinde, eşitliğin kimlere tanınması gerektiğine dair hiyerarşik bir yaklaşım sergiliyor: Önceliği mecburî askerlik hizmetine tabi tutulan Dürzilere, akabinde eğitim düzeyleriyle övdüğü Hristiyan azınlığa veriyor.
Kaynak : Haber7
The post Ses kaydı ortaya çıktı! Putin’den istedi: 1 milyon Yahudi gönder first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...