- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Şef ‘in Pastası (Çok Gayeli Pandispanya) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 150 gram şeker
- 150 gram un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 100 gram bitter çikolata
- 1 paket krem şanti
Şef ‘in Pastası (Çok Maksatlı Pandispanya) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için un ,kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak elenir ,çırpma kabına yumurtaların beyazı ayrılır sarıları konur.
- Üzerine şeker ilave edilir sıcak su eği ile iki katına çıkıp köpük köpük olana kadar en az 10 dakika çırpılır.
- Daha sonra un karışımı kaşık kaşık düşük periyotta ek edilir.
- Ayrı bir yerde yumurta beyazları çırpılarak köpük haline getirilir ,beze kıvamındaki yumurta beyazları kaşıkla hamura ek edilip spatula ile alttan üste nazikçe yedirilerek, karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın altına tepsiye yağlı kağıt serilir hamurumuz dökülür 1-2 defa boşluk kalmaması için tezgaha vurulur.
- Önceden 175 derecede alt üst ısıtılan fırına koyulur hafif pembe renkte kürdan pak çıkacak biçimde 20-25 dakika ortası kapak açılmadan pişirilir.
- Pişen kek fırının kapağı aralanarak 5-10 dakika fırında bekletilir daha sonra dışarıya alınır.
- Süt, krem şanti çikolata vanilya hariç bütün kuru materyaller pişirme kabına alınıp pürüzsüz hal alana kadar karıştırılır.
- Daha sonra süt azar azar karıştırılarak ek edilir ocağın altı yakılır altını tutturmadan karıştırarak kaynama noktasına gelir kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırılarak altı kısılır pişirmeye devam edilir.
- Çikolata sıcakken ek edilerek denetimli karıştırarak kabuklanması önlenir büsbütün soğuduktan sonra üzerine bir paket krem şanti ek edilerek çırpılır ganaja misal bir krema elde edilir.
- Soğuyan gato’yu en az 3 modüle ayırabilirsiniz daha ince isterseniz 4 de olur kabarmasına bağlı.
- Aralarını soğuk sütle ıslatıp krema dan sürerek her yerine eşit biçimde dağıtıp kat kat pandispanya hamurunun bitimine kadar süreç devam edilir .
- İsterseniz ortalarına meyve kesimleri ya da çikolata modülleri koyabilirsiniz pasta büsbütün bittiğinde kalan krema her tarafına eşit halde sürülür isterseniz şeker hamuruyla, meyve çikolata modülleriyle ya da istek ettiğiniz süsleme materyalleri ile süsleyebilirsiniz.
Tüm özel günlerinizde kullanabilirsiniz afiyetler olsun 💞.
Not: ben kardan adam ve noel ağacı için şeker hamuru kullandım kardan adamların içine marshmallow koyup hamurla kapladım hal verdim ağaç içinede de dondurma külahını yeşil şeker hamuruyla kaplayıp form verdim konseptinize uygun halde hazırlayabilirsiniz.
(bir yumurtaya 30 gram toz şeker 30 gram un yarım çay bardağı sıcak su olarak hesaplanır).
Şef ‘in Pastası (Çok Emelli Pandispanya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Şef ‘in Pastası (Çok Hedefli Pandispanya) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...