reklam
reklam
reklam
reklam

Samsun’da selin izleri siliniyor. AFAD’dan 50 milyon lira acil yardım ödeneği

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vilayet genelinde tesirli olan kuvvetli yağışlar sonucunda bilhassa Havza ilçesi nde Hacı Osman Deresi’nin taşması sonucu İcadiye, 25 Mayıs, Bahçelievler ve Medrese mahallelerinde su taşkınının tesirli olduğu belirtildi.

Su taşkınlarıyla ilgili Havza’da toplam 137 ihbar alındığı aktarılan açıklamada, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bölgeye sevk edilerek hasar tespit ve temizleme çalışmalarına, 1063 işçi, 85 iş makinesi, 41 kamyon/kamyonet, 214 araç, 90 motopomp (su transferi sağlayan seyyar su motoru), 6 bot ve 14 dalgıç pompayla sürdürüldüğü, afetin yaralarının büyük bir uyum ve özverili çalışmalarla süratle sarıldığı söz edildi.

Çalışmaların ağır bir formda devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi’nin talimatlarıyla AFAD Başkanlığımız tarafından, Havza ilçemizde taşkından etkilenen hemşehrilerimizin acil gereksinimlerinin karşılanması ve oluşan hasarın giderilmesi emeliyle Valiliğimizin buyruğuna birinci etapta 50 milyon lira acil yardım ödeneği aktarılmıştır. Su taşkınlarından etkilenen vatandaşlarımıza bir sefer daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

NTV

The post Samsun’da selin izleri siliniyor. AFAD’dan 50 milyon lira acil yardım ödeneği first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri