- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Deremezra köyü Neknari mevkiinde bu yıl 10.’su düzenlenen Kış Yüzme Şenliği’ne yaklaşık 60 atlet katıldı.
Türkiye’nin farklı vilayetlerinden gelen sportmenler buz üzere sularda yüzerek dayanıklılıklarını sergiledi.
Etkinliğin koordinatörü Hasan Lider, her yıl klâsik hale gelen aktiflik öncesinde atletlere, soğuk suya girerken uyulması gereken kurallar, suda kalma mühleti ve bedenin verebileceği yansılar hakkında bilgiler verdi.
Hazırlıkların akabinde iştirakçiler buz üzere suya girerek, dayanıklılıklarını sergiledi. Sularda en uzun mühlet kalmak için kıyasıya bir gayret verilen bu aktiflikte rekabet de ön plana çıktı.
“HEDEFİMİZ 100 KİŞİYİ YÜZDÜRMEK”
Hasan Lider şenliğin sıra dışı olmasına dikkat çekerek, “10. kere düzenlediğimiz sıra dışı bir şenlik. Dostlarla tabiatın hoşluğunu de, dayanıklılığı da, adrenalini de sergilemeye çalışıyoruz. Bir tarafta tulumun ezgileri var. Buz üzere sudan çıkıp dünyanın en doğal çayı ile ısınacağız. Buz üzere suda yüzüp, çayla ısınan bir kümesi oluşturmuş olduk. Suyun sıcaklığı 0 derecelerde. Zira üzeri çabucak buz tutuyor. İştirakçi sayısı 60. Orta ara yüzecek arkadaşlarımız var. Gayemiz bu yıl 100 kişiyi bu suda yüzdürmek” sözlerini kullandı.
Etkinlik için İzmir’den gelen Ekin Ataş da, bu tecrübesi herkese tavsiye ettiğini lisana getirerek, “İlk kere girdim, çok soğuktu. Birinci başlarda nefes alamıyorsunuz ancak sonradan alışıyorsunuz. Zati değerli olan beden ısısını dengelediği için nefes almaya devam edebilmek. Ondan sonra zati alışıyorsun lakin çok fazla suda kalmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Pek hoş ve keyifliydi. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Festival daha sonra yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.
NTV
The post Rize’de titreten şenlik. Buz üzere suda yüzdüler first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...