- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) Tarifi İçin Malzemeler
Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 8-10 yemek kaşığı kuru reyhan
- 2 adet çubuk tarçın
- 2 adet orta uzunluk limon
- 1 tutam taze nane
- Toz şeker
- 2 litre sıcak su
Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru reyhanları bir kaba alıp bir adet limonu üzerine sıkıp biraz yoğuruyorum.
- Ben bu etapta daha güzel renk kazandırdığı için yoğurmayı tercih ediyorum.
- Sonrasında damak tadınıza nazaran toz şekeri, taze nane, çubuk tarçını da ekleyerek 2 litre kadar evvelden kaynatılmış suyu ekleyerek karıştırıyorum.
- Tadım yaparak şekeri denetim ediniz.
- Şerbetin tadı istediğiniz üzere oluncaya kadar şeker ekleyebilirsiniz.
- Ayrıca reyhan şerbetinin rengi de düzgünce karıştırdıktan sonra hala istediğiniz üzere değilse kuru reyhan ekleyebilirsiniz.
- Bazen 2 litre su için 10 kaşık fazla da gelebilir az da. Bu sebeple suyu ekledikten sonra güzelce karıştırarak denetimli formda renk belirlemek kıymetli.
- Renkte ne istenildiğini sorarak olursanız, görseldeki son halin biraz açığı olmalı.
- Fazla reyhan da acılaştırabilir. Bu sebeple biraz açık olmasından ziyan gelmez. Dolapta don halini alacaktır. Ayrıyeten suyun kaynar olması önemli!.
- Son olarak kalan 1 adet limonu da dilimlereyek hazırlanan şerbete ekliyorum ve kapak kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip süzüyorum.
- İyice soğuduktan sonra dilediğiniz üzere buzlu/buzsuz servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Reyhan Şerbeti (Kurutulmuş Reyhanlı) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...