reklam
reklam
reklam
reklam

Ramazan yardımı yapayım derken banka hesabınız boşalmasın. Dolandırıcılardan ramazan taktiği

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ramazan-yardimi-yapayim-derken-banka-hesabiniz-bosalmasin-dolandiricilardan-ramazan-taktigi-0-vxUpkdMN.jpg

Ramazan ayında artan yardımlaşma istediğini fırsat bilen dolandırıcılar bu sefer de vatandaşın manevi hislerini kullanıyor.

Ülke genelinde birçok farklı metotla insanları dolandıran bireyler ramazan ayının gelmesiyle birlikle yeni bir formülle bildiriler atmaya başladı. Vatandaşların manevi hislerini kullanarak muhtaç ailelere yardım yapılacağını bildiren iletiler atan dolandırıcılar, gerek SMS gerekse toplumsal medya üzerinden gönderdiği linklerle vatandaşların kredi kartı ve banka hesaplarını maksat alıyor. Gelen iletisi okuyup yardım etmek isteyen ve linke tıklayan vatandaşların telefonlarına ve hesaplarına ulaşan dolandırıcılar saniyeler içinde tüm banka hesaplarını boşaltıyor.

Dolandırıcıların bilhassa toplumsal medya ve SMS’ler ile vatandaşların banka hesaplarını gaye aldığını belirten Avukat Bilgehan Özçifçi “Eğer bir yardım yapacaksak bunu kesinlikle valilik, kaymakamlık yahut muhtarlıklara danışarak yapmalıyız. Olmadı, kendimiz ferdî olarak bulduğumuz rastgele bir yardıma muhtaç aileye kendi ellerimizle ulaştıralım.” sözleriyle ihtarlarda bulundu.

NTV

The post Ramazan yardımı yapayım derken banka hesabınız boşalmasın. Dolandırıcılardan ramazan taktiği first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri