- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Türkiye’de düşen alım gücü, yüksek enflasyon besin fiyatlarını epeyce olumsuz etkiliyor. Yurttaşlar ramazan ayının gelmesiyle bir arada sahur ve iftar sofralarını eskisi üzere hazırlamakta zahmet çekiyor. 20 bin lira emekli maaşı alan yurttaşlar meskenine kırmızı et, hurma üzere eserler almakta zorluk çekiyor. Cumhuriyet, Eminönü’nde emeklilere yaşadıkları sıkıntıları sordu.
EMEKLİ İKTİDARA SESLENDİ
İsmini vermek istemeyen bir emekli, “Biz fırsatçı bir ülkeye dönüştük. Fiyatlar değiştirilmeye Ramazan gelmeden 10 gün evvel başlandı . 20 bin lira alan biri bu ramazanda meskenine kırmızı et götürebilecek mi? Hayır. Bakın ben buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum: Ben Ak Partiye oy veren bir seçmenim. Bir milletvekili dedi ki ‘ben maaşımla geçinemiyorum’. İnsaf. Bu halk 14-28 Mayıs seçimlerinde AK Partiye yetki verdi. Hakkımızı koru dedi. AK Parti teşkilatları, takımları, bakanları sokakta değiller, halkın yanında değiller, vatandaşın sesi olmadıktan sonra ne muharrir. Ak Partiye en çok ziyanı veren Mehmet Şimşek’tir. Daima fakirden alıyor, biraz da zenginden alın yoksa 2028’de bu millet sizi gönderir” dedi.
‘BİR DİLİM PASTIRMA YEMEK İSTERDİM’
Bir öteki emekli yurttaş ise, “Bir dilim de pastırma yemek isterdim fakat hiç mümkün değil artık. Artık ramazan soframızda eşim pazarda ne bulursa o var. Bu sene fiyatlar geçen sene değil, bir ay evvelden bile daha kötü” diyerek reaksiyon gösterdi. İsmini vermek istemeyen bir diğer emekli ise şu sözlerle reaksiyonu lisana getirdi: “Ben hacıyım, Medine’de bile hurma fiyatları bu türlü değil daha uygun” dedi.
’80’LERDE ET ALIRKEN DÜŞÜNMEZDİK’
46 yaşında olduğunu ve memur çocuğu olarak büyüdüğünü söyleyen bir yurttaş ise geçmişle bugünü “80’li yıllarda hiçbir şey alırken düşünmedik. Et alırken düşünmedik. Artık en büyük fark alım gücü” kelamlarıyla kıyasladı.
ESNAF İÇİN RAMAZAN SAKİN BAŞLADI
Mısır Çarşısı’nda Cumhuriyet TV’ye konuşan bir esnaf, Ramazanın bu yıl beklenen canlılığı getirmediğini söyledi: “Ramazan dingin başladı. Ramazan’da alışveriş zati düşer” diyen esnaf, satışların hudutlu kaldığını söz etti.
RAMAZAN SOFRASININ OLMAZSA OLMAZLARI
Yurttaşlara nazaran Ramazan sofrasının olmazsa olmazları ise hurma ve Ramazan pidesi. Lakin kırmızı et ve beyaz etin birçok hane için artık ulaşılmaz eserler ortasında yer aldığı tabir ediliyor. Emekliler ne kırmızı eti, ne de hurmayı rahatça yiyebiliyor. Pidenin 35 lira olmasıysa, emekliyi kara kara düşündürüyor.
Cumhuriyet
The post Ramazan ayında emekli isyan etti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...