- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Pudingli Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Pudingli Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Yapan herkesin ellerine sıhhat deneyen herkesin şimdiden afiyet şifa olsun ♥️👩🍳.
Pudingli Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Pudingli Çikolatalı Kek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 paket şekerin vanilya
- 1/2 (yarım) bitter çikolatalı puding
- 1 paket kare ülker çikolata
- Un
Pudingli Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabımızın içine üç adet yumurta ve şekeri köpük köpük oluncuya kadar çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra içine bir su bardağı sıvı yağı ve bir su bardağı sütümüzü ek ediyoruz .
- Unumuzu yavaş yavaş çırparak kıvam mümküne kadar ekliyoruz, birebir vakitte içine kabartma tozumuzu, şeker ,vanilyamızı da ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
- Kek kalıbımızı alıyoruz sıvı yağ da olur margarin de olur tereyağı da olur siz hangisini kullanmak istiyorsanız hangisi varsa olur kalıbımızı güzelce bir yağlıyoruz, yağlandıktan sonra hafif tepeleme üzerine un serpiştiriyoruz ve kolay çıksın diye .
- Hazırladığımız o kekimizin hamurundan birazcık döküyoruz ,kalıbımıza döktükten sonra kare çikolatalarımızı kesim haline getirip küçük küçük serpiştiriyoruz.
- Üzerine ve o başka kalan kek hamurumuzun içine oradaki pudingimizi ekliyoruz ve hoş çırpıyoruz kalan harçla çırptıktan sonra kıvam aldıktan sonra o geri kalan kek hamurunu kalıbımızın üzerine devamını döküyoruz, siz isterseniz üzerine ceviz yahut koymak istediğiniz şeyleri koyabilirsiniz ben üzerine hafif de ceviz koydum bir çubuk kürdan yardımıyla karıştırdım üzerine dağıtmamak kuralıyla.
- Fırınımız 170° derecede 30/35 dakika ortası pişiriyoruz tabi ben bu türlü 30~35 diyorum lakin herkesin fırını farklı olduğu için onu sizin ayarlamanıza bırakıyorum.
Yapan herkesin ellerine sıhhat deneyen herkesin şimdiden afiyet şifa olsun ♥️👩🍳.
Pudingli Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Pudingli Çikolatalı Kek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...