reklam
reklam
reklam
reklam

Pratik Sufle (8 Kişilik)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Pratik Sufle (8 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

• 8 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket tablet çikolata

Süslemek için;

• Pudra şekeri

Pratik Sufle (8 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Sürülebilir çikolata bir kaseye alınır. Üzerine yumurtalar kırılır. Vanilyada eklenip uygunca çırpılır.
  2. Daha sonra üzerine un eklenerek yeterlice çırpılır kıvamımız bir tık ağır olmalı akışkan olursa pişmeyebilir.
  3. Hepsini güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu da eklenip son defa bir daha çırpılır.
  4. Daha sonra sufle kaplanın tabanını kapatacak halde hamurdan eklenir.
  5. Hamuru ekledikten sonra ortasına tablet çikolatadan istediğiniz kadar koyabilirsiniz hatta ben kendim sürülebilir çikolata da ekliyorum ağır akışkan olsun diye.
  6. Sonra kalan hamuru da koyduğumuz çikolataların üstünü kapatıyoruz fazla koymuyoruz ki taşma yapmışsın yarısına biraz fazla olması koşuluyla sufle kabının.
  7. Daha sonra tencerenin tabanına biraz su alıyoruz uygunca kaynatıyoruz.
  8. Kaynayan suyun içine sufle kaplarımızı alıyoruz 3 dakika ağzı açık formda orta ateşte pişiriyoruz.
  9. 3 dakikanın sonunda ağzını kapatıyoruz 5 dakika 30 saniye daha pişiriyoruz ağzı kapalı halde ve bu biçimde servise hazır hale getiriyoruz ben üzerine pudra şekeri serpiyorum.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pratik Sufle (8 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

pratik-sufle-8-kisilik-0-Fs8DLQdu.jpg

pratik-sufle-8-kisilik-1-yRKIGf5t.jpg

pratik-sufle-8-kisilik-2-jDNc7CLJ.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Pratik Sufle (8 Kişilik) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri