reklam
reklam
reklam
reklam

Portakallı Kek (Orjinal Reçete)

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
portakalli-kek-orjinal-recete-0-8qEYtq6M.jpg

Portakallı Kek (Orjinal Reçete) Tanımı İçin Malzemeler

• 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 adet portakal
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu

Süslemek için;

• Sütlü bitter
  • Ceviz

Portakallı Kek (Orjinal Reçete) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Dört yumurta şeker ile köpük olana kadar yeterlice mikserin yüksek devirinde karıştırın ,ardından üç portakalın kabuğunu rendeleyin.
  2. 3 portakal, bi bardak portakal suyu çıkaracaktır az eksik çıkarırsa sizde biraz su ile tam getiriniz, ve ek ediniz sonra öbür tüm gereçleri ekleyin ve tekrar mikserle karıştırın.
  3. Kek kalıbını margarin ve çok az sıvı yağ ile güzelce yağlayın margarin kek in kalıba yapışmasını önleyecektir.
  4. Keki kalıba dökün 180 derece fırında fanda pişirelim yarım saat kapağı katiyen açmayınız yoksa kek sönecektir üzeri düzgünce kızarıp rengini alınca 35 dakika olunca içini denetim edelim[ ben çatal ile denetim ediyorum] içi pişince çıkaralım.
  5. Sofra mendiline çevirip çıkaralım düzgünce örtelim burada kekin yeterlice dinlenmesi gerekiyor uygunca soğuduktan sonra keselim yoksa sıcaklığı var ise kek dağılacaktır ve dilimler kırılacaktır.
  6. Soğuk kekin üzerine erittiğimiz sıcak çikolatayı döküp fındık, ceviz dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.
  7. Son olarak çikolatamızda soğusun uygunca soğuyan kekimizi ekmek bıçağı ıle düzgün kusursuz dilimler çıkarabiliriz afiyet olsun.

Portakallı Kek (Orjinal Reçete) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

portakalli-kek-orjinal-recete-1-98STpLVx.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-2-Xs7m879J.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-3-kciTXiT9.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-4-wgYHcgn1.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-5-9egxC1d7.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-6-uyTqg1Yp.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-7-fnf5JGvb.jpg

portakalli-kek-orjinal-recete-8-5jMF2AOa.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Portakallı Kek (Orjinal Reçete) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri