- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
Üzeri için;
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Patatesli Poğaça first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 2 adet yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
- 8 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 6 adet patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber ve toz biber
Üzeri için;
- Ayırmış olduğumuz yumurta sarıları
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı susam
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küplere bölelim, düdüklü tencereye alalım, patatesimiz pişene kadar hamurumuzu yapalım.
- Süt,su,sıvı yağ,maya,yumurta aklarını yoğurma kabına alalım çırpıcı ile çırpalım.
- Mayamız çözülene 2 dakika olacak halde çırpalım.
- Şeker,tuz ve unu denetimli bir formda ek ettim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya başlayalım.
- Pişen patatesleri bir süzgeçe alıp soğumasını bekledim.
- Hamurumuzun üzerini bir streç sinema ile kapatalım 1 saat dinlenmesini bekleyelim.
- Soğuyan patatesimizi bir tavaya alalı zeytinyağı ekleyelim, patates ezici ile ezerek kavuralım ,baharatlarını ekleyelim ve güzelce karıştıralım .
- Patatesimizde soğuduktan sonra hamurumuzun dinlenme müddeti dolduktan sonra bir beze olacak halde hamur alalım avucumuzu yağlayalım hamur yapışmasın diye yağlıyorum.
- Bezemizi avucumuzda yuvarlayalım ve tezgaha alıp parmğımız ile açalım içerisine 1 tatlı kaşığı patates harcımızdan koyalım ve kapatalım hamurumuzu elimize alıp açık olan yerleri kapatıp tepsiye dizelim, yumurta sarısı sürelim ve bıçakla çizik atalım.
- Üzerine çörek otu ve susam serpelim ,180 derecede 30 dakika pişirelim afiyet olsun.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Patatesli Poğaça first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...