reklam
reklam
reklam
reklam

Patates Çanağı (Tavuklu)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Patates Çanağı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler

• 6 adet büyük patates
  • 250 gram bonfile tavuk (tavuk göğsü)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Toz biber
  • Karabiber

Kızartmak için;

• Sıvı yağ

Sos için;

• 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Su

Patates Çanağı (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk evvel tavuğumuzu küçük küçük doğrayıp tavaya alın ,üzerine az bir sıvı yağ gezdirip suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Suyunu çeken tavuğa biberi ,soğanı küçük küçük doğrayıp onu da ekleyelim, sarımsakla birlikte pembeleşinceye kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra bir yemek kaşığı biber salçası ,bir yemek kaşığı domates salçası ekleyip biraz daha pişirdikten sonra domates rendesi de ekleyip baharatları atıp bir kaynar geldikten sonra altını kapatalım.
  4. Kızartmak için sıvı yağımızı kızdıralım patatesleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırıp içini oyalı tek tek bütün çanaklarımızı kızartalım.
  5. Kızarttığımız patatesleri borcama koyup iç harcımızı üzerine doldurup en son iç harcını hazırladığımız tavada kalan bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip az bir şey sulandırarak patates çanaklarının üzerine dökelim.
  6. Ben patates işlerini çöpe atmadım borcama serpiştirdim sizler istediğiniz üzere yapabilirsiniz yemeğimizi fırına atıp üstü kızarana kadar pişirelim isterseniz servis ederken maydanoz serpiştirip kaşar peynir de serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Patates Çanağı (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

patates-canagi-tavuklu-0-ir6raVyx.jpg

patates-canagi-tavuklu-1-dTMLmnkK.jpg

patates-canagi-tavuklu-2-D6jXMcxu.jpg

patates-canagi-tavuklu-3-VVfd7hKH.jpg

patates-canagi-tavuklu-4-9UBbHduJ.jpg

patates-canagi-tavuklu-5-6F7HIjXI.jpg

patates-canagi-tavuklu-6-u7V57drX.jpg

patates-canagi-tavuklu-7-8A7MYnlO.jpg

patates-canagi-tavuklu-8-BgkZ7TxF.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Patates Çanağı (Tavuklu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri