reklam
reklam
reklam
reklam

Paşa’nın Köftesi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
pasanin-koftesi-0-bI9Jw8nA.jpg

Paşa’nın Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

• 1 kilo kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Galeta unu yahut ekmek

Püre için;

• 4 tane patates
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Garnitür

Sosu için;

• 2 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı su

Paşa’nın Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Merhabalar birinci evvel kıymayı alıyoruz içine yumurta soğanı, sarımsağı, baharatlarını ekmek içi yahut galeta ununu boşaltıp güzelce yoğuruyoruz ve hal verip tepsiye diziyoruz.
  2. Patates püresi için patatesleri soyup yıkayıp küp küp doğruyoruz içine 2 bardak sütü ,1 çay bardağı suyu boşaltıp pişmeye bırakıyorum ,piştikten sonra tereyağını katıp blender dan geçiyorum harika bir kıvamı oluyor.Daha hoş oluyor haşlamaktansa sütüyle piştiği vakit tadı ve kıvamı emin olun daha hoş oluyor.
  3. Garnitürünü ben kendim yapıyorum olağanda lakin siz konserve de kullanabilirsiniz.
  4. Köftelerimizin üstüne garnitürleri kaşık yardımıyla koyuyoruz ,üzerine patates püresini koyuyoruz ,fırına kızarmaya koyuyoruz ve 20 dk kızartıyoruz .
  5. Bir kaba 2 yemek kaşığı salçayı ve içine baharatlarını, tuzu ekliyorum ,sıcak suyla tavada biraz kaynatıp salçalı suyu tepsinin içine köfterin üzerine gelmeden döküyoruz .
  6. 200 derece fırında pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra servis yapıyoruz, benim oğlanlarım piştikten sonra soğumasını beklemeden yediler deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.

Paşa’nın Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

pasanin-koftesi-1-qz2qpIjP.jpg

pasanin-koftesi-2-k4z15DH3.jpg

pasanin-koftesi-3-XshFqBUq.jpg

pasanin-koftesi-4-bFBQGxH5.jpg

pasanin-koftesi-5-miQ926rs.jpg

pasanin-koftesi-6-TD9OYsx5.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Paşa’nın Köftesi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri