reklam
reklam
reklam
reklam

Palantir CEO’su İsrail’e dayanağını açıkladı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ABD merkezli veri analizi ve yazılım şirketi Palantir’in kurucu ortaklarından Alex Karp, kendisinin İsrail’e en açık formda dayanak veren CEO olduğunu belirtti.

CNBC’de yayımlanan Squawk Box programına katılan ve yeni yapay zeka modellerini ele alan Karp, “İsrail’e en açık biçimde dayanak veren CEO benim. Bence İsrail uygunluğun tarafında.” tabirlerini kullandı.

Karp, İsrail’e ve başka tüm ülkelere yönelik pek çok “haklı eleştirilerin” olduğunu belirterek “ABD ile İsrail arasında her vakit bir uyuşmazlık olacak, tam bir ahenk asla sağlanmayacak ve bunda hiçbir sorun yok. Benim görüşüm, onların çok kıymetli bir ortak olduğu ve onları desteklemekten gurur duyduğumuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamuoyu önünde İsrail’e ait hususların ele alınmasının “kolay olmadığını” tabir eden Karp, “İsrail’e yönelik yasal tenkitler var. İsrail’i eleştirenlerin yarısı, İsrail’in var olması gerektiğine inanmıyor bile ve bu bir gerçek. Bu yüzden, özelde söylediğim şeyleri burada lisana getirerek onların ekmeğine yağ sürmek istemiyorum.” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE BENZER SÖYLEMLERDE BULUNMUŞTU

Karp, 2024’te New York Times gazetesine verdiği röportajda, ABD hükümeti ile Ukrayna ve İsrail dahil çeşitli ülkelere sağlanan takviyeler konusunda geri adım atmayacaklarını söylemişti.

Mart 2024’te CNBC’ye verdiği röportajda da Karp, şirketin İsrail’deki faaliyetlerine değinerek, 7 Ekim 2023’ün akabinde kısa mühlet içinde alanda yer aldıklarını ve operasyonel açıdan kritik misyonlarda rol üstlendiklerini belirtmişti.

Nisan 2025’te “Hill and Valley Forum” etkinliğinde bir protestocunun, Palantir’in yapay zeka teknolojilerinin Gazze’de Filistinlileri öldürmekte kullanıldığı yönündeki tenkidine Karp, “Evet bu hakikat, çoğunlukla teröristleri.” cevabını vermişti.

Karp, All-in-Summit 2025’teki konuşmasında İsrail’in Gazze’deki “terörist-sivil öldürme oranının” kendi yazılımlarını kullanmaları sayesinde “insanlık tarihindeki en uygun oran” olduğunu söylemişti.

KAYNAK: AA

Kaynak : Haber7

The post Palantir CEO’su İsrail’e dayanağını açıkladı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri