reklam
reklam
reklam
reklam

Özvar: 3 yılda mezuniyeti hayata geçirmek istiyoruz

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
ozvar-3-yilda-mezuniyeti-hayata-gecirmek-istiyoruz-0-7cSiBnAW.jpg

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitenin İstanbul Topkapı’daki yerleşkesinde rektör Prof. Dr. Nevzat Şimşek’le görüşen Özvar, daha sonra üniversitenin senato toplantısına katıldı.

3 SENEDE MEZUNİYET
YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2030’a doğru ‘Türk Yüksek Öğretim Vizyonu’ çerçevesinde ortaya koyduğumuz perspektifle uygulamaya alacağımız bazı iş ve işlemleri üniversitelerimizle birlikte istişare ediyoruz. Türkiye’de Yüksek Öğretim alanında herhangi bir kredi kaybına uğramadan programların yeterlilikleri ve öğrenim çıktılarında herhangi bir tasarrufa gitmeden ama öğrencilerimizin aynı kredi ve ders saatleri anlayışı içerisinde daha kısa zaman içerisinde mezuniyetine imkan verecek üçüncü bir sömestr üzerinde çalıştığımızı duyurmuştuk. Bu duyurumuzu çalışmamızı üniversitelerimizde birlikte yapmaya devam ediyoruz. Burada da Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin çok kıymetli elemanlarıyla bu konu üzerinde istişarelerde bulunacağız. 4 senede değil ama 3 senede bir öğrencinin bitirmesine imkan verecek düzenlemeyi İnşallah en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Bazen akıllara takılabiliyor, ‘Acaba krediler azalacak mı? Daha mı az ders görülecek? Daha mı az eğitim’ hayır, daha az eğitim ve öğretim olmayacak. Biz 1 seneden daha fazla istifade etmek istiyoruz. Böylelikle hem mali açıdan, harcamalar bakımından ciddi bir tasarrufta bulunacağımıza hem de öğrencilerimizin daha kısa sürede hayata atılmasına imkan verecek bir model üzerinde durduğumuzu ifade etmek isterim. Bu model dünyanın pek çok ülkesinde de şu anda bildiğiniz üzere uygulamakta olan bir modeldir. Hatta ülkemizde bunun denemesini yapan vakıf üniversitelerimiz de mevcuttur.”

Hürriyet

The post Özvar: 3 yılda mezuniyeti hayata geçirmek istiyoruz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri