- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 11 Şubat’ta Şenlikköy Mahallesi Ekşi Nar Sokağı’nda bulunan sitenin otoparkında park halindeki 2 araçtan yüklü ölçüde para çalındığı tezine ait başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Ofis Amirliği gruplarınca gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki süreçleri tamamlandı.
Şüpheliler, daha sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.
Savcılıkta sözleri alınan şüphelilerden K.K. “örgüt kurmak ve yönetmek”, “nitelikli hırsızlık”, “nitelikli hırsızlığa teşebbüs”, “suç kanıtlarını yok etme, değiştirme yahut gizleme”, R.S. “suç işlemek emeliyle kurulan örgüte üye olma”, “nitelikli hırsızlık” ve “nitelikli hırsızlığa teşebbüs”, E.K. “suç işlemek gayesiyle kurulan örgüte üye olma” ve “nitelikli hırsızlığa teşebbüs”, Ş.K. “suç işlemek emeliyle kurulan örgüte üye olma” ve “nitelikli hırsızlık” hatalarından, E.K, M.G, B.B, R.K, O.D. ise “suç işlemek emeliyle kurulan örgüte yardım etmek” cürmünden tutuklamaları talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi.
Savcılık, şüpheliler Ö.F.S. ve E.Ç. hakkında ise isimli denetim önlemi uygulanmasını talep etti.
Olaya ait 6 şüphelinin yakalanmasına ait çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Soruşturma kapsamında, hareketleri “suç işlemek emeliyle örgüt kurma” kabahati kapsamında bedellendirilen şüpheliler hakkında örgüt şeması da oluşturuldu.
4 GÜN EVVEL 2 DEFA KEŞİF YAPMIŞLAR
Öte yandan soruşturmaya ait yeni ayrıntılara ulaşıldı.
Şüphelilerin olaydan yaklaşık 4 dört gün evvel lüks bir arabayla siteye 2 kere giriş yaparak keşif yaptıkları, daha sonra bir site sakininin binaya giriş yapmasıyla açılan bariyerden süratlice arabayla içeriye girerek hırsızlık aksiyonunu gerçekleştirdikleri belirlendi.
Şüphelilerin kullandıkları araçların plakasının uydurma olduğu tespit edildi.
GÖRÜNTÜLER SİLİNMİŞ; 5 KUŞKULU GÖZALTINDA
Ekipler, olayla teması olduğunu bedellendirilen kuşkulu K.K.’nın gözaltına alınmasının akabinde yaşadığı sitenin de güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Şüpheliye ilişkin giriş-çıkış manzaralarının silindiği anlaşıldı.
Aralarında site yöneticileri ve güvenlik vazifelilerinin de bulunduğu 5 şüphelinin bu kayıtları sildiği argümanıyla gözaltına alındığı öğrenildi.
Evinde yapılan aramalarda 1 milyon 670 bin 500 dolar çıkan kuşkulu K.K, emniyetteki sözünde, dokumacılık işi yaptığını, paraların bir kısmının ticaretten, bir kısmını da konut satışıyla eşinin altınlarını bozdurması sonucu elde ettiğini beyan etti.
Gözaltındaki şüphelilerden R.S. (34) ise “Çuval paylaştıklarını gördüm, lakin para olduğunu bilmiyordum. Ben para almadım” formunda söz verdi.
Şüphelilerin tamamı emniyetteki sözlerinde suçlamaları reddetti.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü takımları, sitenin otoparkında park halindeki 2 araçtan yüklü ölçüde para çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlatmıştı.
“Mağdur” sıfatıyla sözüne başvurulan Bilal Durmaz, Tahtakale’deki döviz ofisini kapattığı için 30 milyon dolarını üç aydır, yaşadığı sitenin otoparkındaki 2 araçta koruma ettiğini beyan etmişti.
Otoparkın güvenlik kamerası imajlarında, arabayla gelen şüphelilerin park halindeki araçtan kendi araçlarına paketler taşıdıkları belirlenmişti.
Çevredeki güvenlik kamerası imajlarından zanlıların geliş ve gidiş güzergahını inceleyen takımlar, hırsızlık hareketini gerçekleştirdikleri ve olayla kontaklı oldukları bedellendirilen birtakım şüphelileri tespit etmişti.
Polisin İstanbul, Antalya ve Kocaeli’de yaptığı eş vakitli operasyonlarda 7 zanlı yakalanmıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 milyon 670 bin 500 dolar, 13 bin 200 lira, 860 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız tabanca ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirilmişti.
Soruşturmayı derinleştiren gruplar, 4 şüpheliyi daha gözaltına almış, böylelikle gözaltı sayısı 11’e yükselmişti.
Şüphelilerden K.K’nin Kocaeli’nde yakalandığı, E.K’nin ise eşi K.K’ye yardım ettiği teziyle gözaltına alındığı öğrenilmişti.
Ekiplerce R.S’nin Antalya’da yakalandığı öğrenilirken, şüphelilerden Ş.K. ile 17 yaşındaki E.K’nin ise daha evvel olay yerine gelerek keşifte bulundukları anlaşılmıştı.
Ayrıca şüphelilerden E.Ç. ile O.D’nin, K.K’nin yaşadığı sitede güvenlik vazifelisi oldukları, şüpheliler M.G, R.K. ve B.B’nin de birebir sitenin yöneticileri oldukları bilgisine ulaşılmıştı.
Öte yandan, emniyette yapılan sorgulamalarda daha evvel çeşitli cürümlerden R.S’nin 4, Ş.K’nin 3, 17 yaşındaki E.K’nin 14, Ö.F.S’nin 4, M.G’nin 7, B.B’nin ise 2 kaydı olduğu belirlenmişti.
“BANKAYA YATIRMAK ZAHMETLİ OLUYOR”
Polis merkezinde “mağdur” olarak tabir veren Bilal Durmaz’a, 30 milyon dolar üzere bir parayı neden inançlı sayılamayacak bir yerde koruma ettiği ve bankaya yatırmadığı sorulmuştu.
Durmaz, “Yaptığım iş gereği parayı bankaya yatırıp geri çekmek benim için zahmetli oluyor, ondan ötürü parayı araçta taşıyordum. Bu paralar bana 3 aydır hiç lazım olmadığından olduğu yerde duruyordu. Benim şirketimin 2025 yılında sermayesi 40 milyon liradır. Ciroyu avukatım belgeye sunacaktır.” diye yanıt vermişti.
Mağdur Bilal Durmaz, iki avukatı eşliğinde verdiği sözünde ayrıca, Tahtakale Mahallesi Tahtakale Ticaret Merkezi’nde bulunan Mestur döviz ofisine eski adresi olan Laleli’den yaklaşık 3 ay evvel taşındığını söylemişti.
Mestur Döviz Altın Sonlu Yetkili Kurum Anonim Şirketi unvanıyla faaliyet gösterdiğini ve şirketin tek sahibi olduğunu belirten Durmaz, “Ben döviz ofisinin ne kadar ciro yaptığını net hatırlamıyorum. Yaklaşık 3 yıldır birebir işi yapmaktayım. Yeni adrese taşınmam ile döviz ofisinde bulunan 30 milyon ABD doları nakit parayı ikamete getirdim (dolarların tamamı 100 USD banknot şeklindeydi). Son 3 aydır parayı nakit olarak 34 EOS 86 plakalı Ford Ranger ve 34 BJK 747 plakalı Audi A6 marka araçlarda bulundururum, paralar yarı yarıya halinde bulunuyordu.” demişti.
MAĞDURUN BABASI “KARA PARA AKLAMA” ARGÜMANIYLA TUTUKLANMIŞ
Mağdur Bilal Durmaz’ın, “kara para aklama” faaliyetlerinde bulunduğu argümanıyla tutuklanan Taç Döviz isimli firmanın sahibi Atilla Durmaz’ın oğlu olduğu ortaya çıkmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Laleli’deki bu firma ve yetkililerine yönelik “terörizmin finansmanının önlenmesi”, “suç işlemek hedefiyle örgüt kurma”, “tefecilik”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı pahalarını aklama” ve “6493 Sayılı Ödeme ve Menkul Değer Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 28. unsuruna muhalefet” kabahatlerinden soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında, MASAK ve BDDK raporları ile bâtın şahit tabirleri, hesap hareketleri, kamera kayıtları ve öbür kanıtlara nazaran 60 şüphelinin başta Libya olmak üzere birtakım ülkelerle yapılan para alışverişlerini çeşitli ödeme sistemleri aracılığıyla şirketleri üzerinden monopollerine aldığı tespit edilmişti.
Yasa dışı yollarla temin ettikleri yabancı banka kartlarını pos aygıtlarında hayali süreçler karşılığında kullanan şüphelilerin, 47 milyar liradan fazla süreç hacmi sonucunda alınan komitelerden toplam 1 milyar 300 milyon liradan fazla hata geliri elde ettikleri belirlenmiş, kelam konusu paraların şirketlere aktarılması noktasında fatura düzenleme, yasal defterlere kayıt üzere yollarla ticari bir faaliyet kapsamında elde edildiği izlenimi verilmeye çalışıldığı ve cürüm gelirlerinin çeşitli sistemlerle aklandığı belirlenmişti.
Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 60 şüphelinin yakalanmasına yönelik 14 Ekim 2025’te operasyon düzenlenmiş, 48 kuşkulu gözaltına alınmıştı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde 17 Ekim’de İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden 33’ü tutuklanmış, 15’i hakkında isimli denetim önlemi uygulanmıştı.
Savcılığın talebi doğrultusunda sulh ceza hakimliği, 255 taşınmaz, 60 araç, 24 şirket iştirak hissesi ve şüphelilerin banka hesapları ile kripto varlıklarına el konulması kararı da vermişti.
NTV
The post Otoparktaki 30 milyon dolarlık soygunda yeni detaylar. 9 kuşkulu için tutuklama talebi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...