reklam
reklam
reklam
reklam

Orkestra şefi ve bestekar Murat Cem Orhan’a Plovdiv’de ikincilik ve seyirci mükafatı: Türk şeften ikili muvaffakiyet

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
orkestra-sefi-ve-bestekar-murat-cem-orhana-plovdivde-ikincilik-ve-seyirci-mukafati-turk-seften-Z25fbFQI.jpg

Plovdiv Operası Memleketler arası Şef Yarışması’nın 2026 edisyonunda Türkiye’yi temsil eden orkestra şefi ve bestekar Murat Cem Orhan, müsabakada ikincilik mükafatına kıymet görüldü. Orhan, ayrıyeten yarışın “özel ödüller” başlığında yer alan sonuçlarda, “Seyirci Ödülü”nün de sahibi oldu.

Plovdiv Operası’nın paylaştığı bilgilere nazaran, bu yıl müsabakaya dünyanın dört bir yanından toplam 204 aday başvurdu. Tertip, birinci baskısına kıyasla artan iştiraki, müsabakanın memleketler arası görünürlüğünün ve her yıl büyüyen rekabetin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Ödül ile ilgili gazetemize açıklama yapan Orhan, “Bu müsabaka benim için bir ‘kazanç’ anından fazla, uzun müddettir inşa ettiğim sanatsal çizginin alanda doğrulanmasıydı” diyor ve kelamlarına şöyle devam ediyor: “Yoğun baskı altında sakin kalabilmek, orkestrayla çok kısa müddette ortak bir lisan kurmak ve müziğimi ikna edici biçimde aktarabilmek… Bunlar şefliğin özü. Aldığım derece ve bilhassa Seyirci Mükafatı ile müziğimin salonda karşılık bulduğunu görmek de beni çok keyifli etti.

Ayrıca bu süreçte beni her an destekleyen herkese ve bilhassa eşime samimiyetle teşekkür ederim. Artık tıpkı aşk ve disiplinle çalışmaya devam edip bu inancı yeni projelerde hak ederek sürdürmek istiyorum.”

FEDERİCO TİBONE…

Yarışma sonuçlarına nazaran birincilik mükafatı İtalyan şef Federico Tibone’a verilirken üçüncülük mükafatı Şilili şef Christian Lorka’nın oldu. Murat Cem Orhan’ın kazandığı ikincilik mükafatı, 3.000 BGN para ödülünün yanı sıra 2026/2027 döneminde Plovdiv Operası’nda bir opera yapımı yönetme ve kurumun bir konserini yönetme hakkını içeriyor.

Bu sonuçla Murat Cem Orhan, 2026/2027 döneminde Plovdiv Opera sahnesinde gerçekleşecek bir yapım için davet alarak memleketler arası takvimine yeni bir proje daha eklemiş oldu.

NEDEN DEVLET OPERA VE BALE’DE GÖREMİYORUZ!

Sanat etraflarında “Orhan, daima üreten ve ülkemizi yurt dışında gösterdiği başarılarla temsil eden bir müzisyen. Bizleri şaşırtan ise milletlerarası arenada opera alanında mükafatlar alan sanatkarlarımız varken devlet opera ve balelerinde bu şefleri neden izleyemiyoruz? Orhan’ı yakın vakitte Devlet Opera ve Bale’de görmek isteriz. Tan Sağtürk bunu kesinlikle değerlendirecektir diye düşünüyorum” yorumu öne çıktı.

Cumhuriyet

The post Orkestra şefi ve bestekar Murat Cem Orhan’a Plovdiv’de ikincilik ve seyirci mükafatı: Türk şeften ikili muvaffakiyet first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri